Ο ‘ψύχραιμος’ μετεωρολόγος του Fox: Εσείς και όλοι όσοι γνωρίζετε θα πεθάνουν

default image

Μετέδιδε την πρόγνωση για τον τυφώνα Μάθιου και έσπειρε τον πανικό, το θάνατο και την "κατάρα" σε όποιον κάτοικο των ΗΠΑ είχε την ατυχία να ζει στις περιοχές από όπου αναμένετο να περάσει. "Αυτή η καταιγίδα θα σας σκοτώσει" σημειώνει μεταξύ άλλων (vid)

“Αν ο τυφώνας Μάθιου χτυπήσει σωστά, θα παρασύρει οποιονδήποτε βρίσκεται στα σπίτια της περιοχής και θα τον οδηγήσει σε τραγικό θάνατο”. Όχι δεν πρόκειται για την τραγική εισαγωγή μιας ταινίας φυσικής καταστροφής, αλλά για το “καλημέρα” του μετεωρολόγου του FOX, Shep Smith, που μετέδιδε τις εξελίξεις γύρω από τον τυφώνα Μάθιου.

Η κάλυψη από τον παρουσιαστή της κακοκαιρίας, άφησε τηλεθεατές και στη συνέχεια χρήστες του διαδικτύου με το στόμα ανοιχτό. “Δεν είναι για να σας τρομάξω, είναι για να σας θυμίσω τι έγινε με τον Κατρίνα” ισχυρίστηκε ο Smith που στη συνέχεια έκανε λόγο για εκατόμβη νεκρών, εξήγησε στους κατοίκους της περιοχής που υπήρχαν φόβοι για χτύπημα του τυφώνα πως θα πεθάνουν και αυτοί και τα παιδιά τους και όλοι όσου γνωρίζουν και στη συνέχεια τα έβαλε μαζί τους που από την “ξεροκεφαλιά” τους θα του χαλάσουν το βράδυ, ενώ έχει να παραστεί σε γάμο.

Αυτή η καταιγίδα θα σας σκοτώσει, θα σκοτώσει τα παιδιά σας, τα κατοικίδια σας και όποιον άλλο γνωρίζετε

“Ίσως να μείνει μακριά, μπορεί η Φλόριντα να σταθεί τυχερή. Είναι ένα πολύ “μεγάλο” ίσως” αναφέρει. “Αν σας έχουν διατάξει να εκκενώσετε το σπίτι σας, κάντε το τώρα. Ή μείνετε με ρίσκο τραγικό θάνατο” και πρόσθεσε με απόλυτη ψυχραιμία: “Αυτή η καταιγίδα θα σας σκοτώσει, θα σκοτώσει τα παιδιά σας, τα κατοικίδια σας και όποιον άλλο γνωρίζετε αν επιλέξετε να βρεθείτε στο διάβα του. Εκτός κι αν σταθείτε τυχεροί”.

Κατά τη διάρκεια του δελτίου, ο παρουσιαστής έδειξε ένα βίντεο με την καταστροφή ενός σπιτιού από τον τυφώνα, προκειμένου να παρουσιάσει τις συνέπειές του στους τηλεθεατές. “Χμμ, βλέπετε τι συμβαίνει; Δεν μπορούμε να αναπαράγουμε τον ήχο γιατί κάποιος ακούγεται να λέει μια “κακή λέξη”” συμπληρώνει προς έκπληξη όσων παρακολουθούν. “Αποφάσισε να μην εκκενώσει το σπίτι της” είπε και με ύφος σχεδόν σαδιστικό πρόσθεσε: “Αυτή ήταν μια καλή ιδέα”.

Να αφήσουμε τον Τυφώνα, να πάμε για πουρνάρια

Και εκεί που πιστεύεις πως δεν μπορεί να γίνει χειρότερο, στην αποφώνηση ο παρουσιαστής δίνει “τα ρέστα του”. Αφού αναφέρει πως άνθρωποι του τηλεοπτικού σταθμού θα βρίσκονται συνεχώς σε επαγρύπνηση για να ενημερώσουν τους τηλεθεατές κατά τη διάρκεια της νύχτας προσθέτει: “Εγώ, όχι γιατί έχω να πάω σε ένα γάμο” και κλείνει με τον πιο μελιστάλακτο τρόπο: “Αν θέλετε να βγείτε έξω, ορίστε, πηγαίνετε. Αν πολλοί από εσάς χαθούν (πεθάνουν) θα με στείλουν στο σημείο (της καταστροφής). Και πρέπει να παρίσταμαι σε αυτό το γάμο. Εντάξει;”

Αν θέλετε να βγείτε έξω, ορίστε, πηγαίνετε. Αν πολλοί από εσάς χαθούν (πεθάνουν) θα με στείλουν στο σημείο (της καταστροφής). Και πρέπει να παρίσταμαι σε αυτό το γάμο. Εντάξει;

Και βέβαια στη συνέχεια ο Smith τα έβαλε και με τη δημοκρατία. “Ο κυβερνήτης το είπε ξεκάθαρα. Τέλος χρόνου, πρέπει να εγκαταλείψετε τα σπίτια σας. Αλλά δεν τον ακούν όλοι. Γιατί υπάρχει λέει ελευθερία!! Ελευθερία!!! Αυτό να το πείτε στον αστυνομικό που θα έρθει να σας ξεθάψει.

Η επέλαση του τυφώνα έχει ήδη αφήσει εκατοντάδες νεκρούς στο πέρασμά του από την Καραϊβική, όμως μια τέτοια μετάδοση αναρρωτιέται κανείς πόσο και ποιον θα μπορούσε να βοηθήσει.  Κι επειδή το μικρό αποσπασματάκι των δύο λεπτών δεν σας αρκεί, σας προκαλούμε να δείτε όλη την εκπομπή της Πέμπτης και να διδαχτείτε από τον ψύχραιμο τρόπο μετάδοσης μιας είδησης από το FOX.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα