Πιγκουίνος διανύει 8.000 χλμ για να δει τον άνθρωπο που τον έσωσε

Πιγκουίνος διανύει 8.000 χλμ για να δει τον άνθρωπο που τον έσωσε

Ένας πιγκουίνος ταξιδεύει για 8.000 χλμ για να συναντήσει τον σωτήρα του και να περάσει μαζί του 8 μήνες, προτού ταξιδέψει για τις ακτές της Χιλής και της Αργεντινής (Video + Pics)

Ήταν το 2011 όταν η ζωές του Dindim, του πιγκουίνου και του Joao Pereira de Souza, ενός βραζιλιάνου ψαρά θα ενώνονταν για πολλά χρόνια.

Ο συνταξιούχος ψαράς είχε βρει τον πιγκουίνο βουτηγμένο στο πετρέλαιο, με κίνδυνο να πεθάνει.

Ο ίδιος φρόντισε να του σώσει τη ζωή, να τον καθαρίσει και να το περιποιηθεί μέχρι να ανακτήσει και πάλι τις δυνάμεις του, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει. Όταν έγινε καλά ο Dindim, ο 71χρονος ψαράς τον άφησε ελεύθερο να επιστρέψει στην πατρίδα του, ο μικρός του φίλος, όμως, αρνούνταν να τον εγκαταλείψει και πέρασε μαζί του 11 μήνες, προτού αποφασίσει να φύγει.

Πιγκουίνος διανύει 8.000 χλμ για να δει τον άνθρωπο που τον έσωσε

Την καλή πράξη δεν ξέχασε ποτέ ο πιστός πιγκουίνος, που διανύει όλα αυτά τα χρόνια μια απόσταση 8.000 μέτρων για να συναντήσει τον σωτήρα του και να περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μαζί του, μιας και ζει στην Βραζιλία οκτώ μήνες, ενώ του άλλους τέσσερις τους περνά στις ακτές της Αργεντινής ή της Χιλής, όπου συγκεντρώνονται και οι υπόλοιποι πιγκουίνοι του είδους του.

Η συγκινητική ιστορία δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνει το γύρο του διαδικτύου.

(Πηγή: qz.com)

SHARE:

24Media Network