Πτήση πάνω από την πατρίδα του Κολοσσού της Ρόδου

Πτήση πάνω από την πατρίδα του Κολοσσού της Ρόδου

Απολαύστε μια πτήση πάνω από τη τη μαγευτική Λίνδο, πατρίδα του γλύπτη Χάρη, που είναι ο δημιουργός του Κολοσσού της Ρόδου (Vid)

Η αρχαία πόλη-κράτος της Λίνδου γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη. Είναι γνωστή για τον πλούτο, την ομορφιά και τη στρατηγική της θέση.

Η Λίνδος είναι το μέρος που γεννήθηκαν μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως ο Λύσιππος, που μαζί με τον Αθηνόδωρο και τον Αγήσανδρο φιλοτέχνησαν τη Νίκη της Σαμοθράκης καθώς και το σύμπλεγμα του Λαοκόοντος, και ακόμη του ιστοριογράφου Ευαγόρα του Λίνδιου, που έγραψε το Χρονικό της Λίνδου.

Φτάνοντας κανείς στη Λίνδο θαυμάζει από ψηλά το πανόραμα του χωριού, η εικόνα όμως είναι το ίδιο μαγευτική κι από τη θάλασσα. Ο παραδοσιακός οικισμός με τα λευκά σπίτια, τις βυζαντινές εκκλησίες και τα λιθόστρωτα δρομάκια απλώνεται στους πρόποδες του βράχου της ακρόπολης.

Η ακρόπολη της Λίνδου υψώνεται επιβλητικά, και διαθέτει ισχυρότατα τείχη σε απότομο βράχο ύψους 120 μέτρων, σαν μπαλκόνι με θέα στο πέλαγος.

Στην κορυφή της σώζονται τα ερείπια του ναού της Αθηνάς Λινδίας του 4ου π.Χ. αιώνα, των Προπυλαίων και της μεγάλης ελληνιστικής Στοάς, και το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη. Κατά την ιπποτική περίοδο το κάστρο της ενισχύθηκε, ενώ η ναυτική ακμή της πόλης συνεχίστηκε ως και τον 19ο αιώνα.

Περικλείεται από την παραλία της Λίνδου που είναι πανέμορφη οργανωμένη και τον όρμο του Αποστόλου Παύλου, που ονομάστηκε έτσι γιατί εκεί αποβιβάστηκε ο Απόστολος Παύλος κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας του στην Ελλάδα. Σήμερα υπάρχει γραφικό εκκλησάκι και beach bar.

Απολαύστε την πτήση!

Βίντεο: haanity

SHARE:

24Media Network