Συνέλαβαν ροζ περιστέρι για “κατασκοπεία”

Συνέλαβαν ροζ περιστέρι για “κατασκοπεία”
Το περιστέρι που κατηγορείται για κατασκοπεία κρατείται σε κλουβί στην Ινδία και είναι καλά

Χωρικός από το Πακιστάν ζητά από την Ινδική κυβέρνηση να του επιστραφεί το περιστέρι του, το οποίο συνελήφθη για κατασκοπεία. Το πουλί κρατείται σε κλουβί στην Ινδία.

Ένας Πακιστανός χωρικός ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι να του επιστρέψει το περιστέρι του, το οποίο κρατείται επί του παρόντος στην Ινδία με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Σύμφωνα με το BBC, ο άντρας, που ζει μόλις 4 χλμ. από τα σύνορα των δύο χωρών, στην περιοχή του Κασμίρ, είπε ότι άφησε τα περιστέρια του να πετάξουν ελεύθερα στις 25 Μαΐου, με αφορμή το φεστιβάλ του Ιντ αλ-φιτρ, δηλαδή τη γιορτή που γίνεται μετά το τέλος του μήνα Ραμαντάν, του ισλαμικού ιερού μήνα της νηστείας.

Η αστυνομία της Ινδίας είπε ότι βρήκε το περιστέρι, το οποίο είχε δαχτυλίδι σε ένα από τα πόδια του και πάνω στο δαχτυλίδι είχε χαραγμένο κωδικό που προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν. Για την ιστορία, το περιστέρι κρατείται σε κλουβί στην Ινδία και είναι καλά.

Από την άλλη, ο χωρικός, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το περιστέρι που έχει συλληφθεί είναι δικό του, λέει ότι ο κωδικός είναι στην πραγματικότητα ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του. Η εφημερίδα Dawn του Πακιστάν ισχυρίζεται ότι ο άνδρας έχει ταυτοποιηθεί και αναφέρει επίσης ότι ο άνδρας έχει στην κατοχή του δώδεκα περιστέρια.

Η περιοχή του Κασμίρ διεκδικείται τόσο από την Ινδία όσο και από το Πακιστάν, και γίνεται συχνά πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που περιστέρι που πετά από το Πακιστάν προσγειώνεται σε Ινδικά εδάφη, προκαλώντας ανησυχία σε Ινδούς αξιωματούχους.

Τον Μάιο του 2015, ένα λευκό περιστέρι συνελήφθη, αφού εντοπίστηκε από ένα 14χρονο αγόρι σε ένα χωριό κοντά στα σύνορα. Και τον Οκτώβριο του 2016, ένα άλλο περιστέρι συνελήφθη, αφού βρέθηκε με ένα σημείωμα που απειλούσε τον πρωθυπουργό της Ινδίας.

Τα δύο έθνη διατηρούν εχθρικές σχέσεις εδώ και πολλά χρόνια, με τον τελευταίο πόλεμο μεταξύ τους να πραγματοποιείται το 1971.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα