Διχασμός στα social media για το νέο emoji

Διχασμός στα social media για το νέο emoji

Ένα από τα 230 νέα emojis που θα κυκλοφορήσουν το 2019 απεικονίζει ένα χέρι, τα δάχτυλα του οποίου σχηματίζουν μια... μικρή απόσταση.

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση ότι ανάμεσα στα 230 καινούργια emojis που θα κυκλοφορήσει  το Unicode Consortium το 2019, περιλαμβάνεται και ένα αντιπροσωπευτικό της απογοήτευσης που ενδέχεται να νιώσει μια γυναίκα όταν πέσει στο κρεβάτι με το νέο της σύντροφο και “προδοθούν” οι προσδοκίες της…

Ειδικότερα, το νέο emoji που έχει προκαλέσει αναστάτωση απεικονίζει ένα χέρι, τα δάχτυλα του οποίου σχηματίζουν μια… μικρή απόσταση. Οι δημιουργοί του ισχυρίζονται πως απλά απεικονίζει τη «μικρή ποσότητα» γενικά, ωστόσο οι χρήστες των social media δηλώνουν πεπεισμένοι πως σε αυτό βλέπουν την κίνηση που κάνει κανείς για να δείξει ένα μικρό σε μήκος ανδρικό μόριο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το διφορούμενο emoji προκάλεσε ντελίριο στο Twitter: Κάποια από τα πρώτα σχόλια γυναικών ήταν θετικά καθώς -όπως έγραψαν- απέκτησαν “επιτέλους” ένα emoji για να δείξουν το μέγεθος των πρώην ή και νυν συντρόφων τους.

Αρκετοί χρήστες επισήμαναν ωστόσο ότι το “χεράκι” αυτό αποτελεί τη χειρότερη μορφή body shaming: «Το να συσχετίζει κανείς το μέγεθος του μορίου ενός άνδρα με τον ανδρισμό του είναι σεξιστικό και λάθος» έγραψε ένας χρήστης σε μια ανάρτηση, συγκεντρώνοντας πολλά likes και κοινοποιήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα