Συνελήφθη περιστέρι από το Πακιστάν για κατασκοπεία

Συνελήφθη περιστέρι από το Πακιστάν για κατασκοπεία

Ο φτερωτός 007 έπεσε στα χέρια του εχθρού και φαίνεται πως θα υποβληθεί σε τρομερά βασανιστήρια για να ομολογήσει τα επτασφράγιστα μυστικά του (vid)

Άλλοι παλεύουν να σπάσουν κωδικούς, να εισβάλουν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του εχθρού και να υποκλέψουν ψηφιακά τα αρχεία του κι άλλοι επιλέγουν πιο παραδοσιακές μεθόδους που όμως ίσως είναι πολύ πιο εγγυημένες. Η ινδική αστυνομία συνέλαβε μέσα στην εβδομάδα ένα περιστέρι, το οποίο καταχωρήθηκε στα αρχεία της ως "κατάσκοπος", αφού στα φτερά του βρέθηκε κρυπτογραφημένο μήνυμα.

Το λευκό περιστέρι φαίνεται πως πέρασε τα σύνορα από το Πακισταν προκειμένου να μεταφέρει σημαντικό μήνυμα σε μυστικό αποδέκτη. Δυστυχώς έπεσε στα δίχτυα 14χρονου που το αιχμαλώτισε και το παρέδωσε στην αστυνομία. Οι αρχές του χωριού Παθανκότ όπου και βρέθηκε εντόπισαν στα φτερά του ένα μήνυμα γραμμένο στη διάλεκτο Urdu και κάποιους αριθμούς, που πιθανολογείται πως είναι τηλεφωνικός αριθμός από το Πακιστάν. Μάλιστα οι υπεύθυνοι υπέβαλαν τον φτερωτό James Bond σε ακτινογραφία για να σιγουρευτούν πως δεν μεταφέρει περισσότερες, κρυφές πληροφορίες.

Δείτε το βίντεο με το περιστέρι κατάσκοπο:

Το περιστέρι συνελήφθη κατά τη διάρκεια συμβουλίου ασφαλείας της επαρχίας Πουντζάμπ της Ινδίας και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να το κατατάξουν ως "ύποπτο για κατασκοπεία", ενημερώνοντας τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που περιστέρι επιστρατεύεται από μυστικές υπηρεσίες κρατών. Το 2008, οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν περιστέρια που όπως ανέφεραν κατασκόπευαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, ενώ και το 2013 στην Αίγυπτο περιστέρια-κατάσκοποι συνελήφθησαν με την κατηγορία της κατασκοπείας!

Πηγή: Russia Today

SHARE:

24Media Network