Ακριβά στοιχίζει στην Ελλάδα η έλλειψη αίματος!

ΝΑΥΠΛΙΟ-19-9-2013-Με πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στη βιβλιοθήκη ο Παλαμήδης την Πέμπτη το απόγευμα.
Οι «Δεσμοί Αίματος» θα βρίσκονται και πάλι εκεί το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη το πρωί από τις 09:00 έως τις 14:00 και μας περιμένουν όλους ,γιατί το αίμα είναι δώρο ζωής ,γιατί το να προσφέρεις το αίμα σου, είναι μία πράξη αλληλεγγύης και βοηθάς ένα συνάνθρωπό σου που κινδυνεύει, γιατί η προσφορά αίματος είναι πηγή ζωής.
(eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΝΑΥΠΛΙΟ-19-9-2013-Με πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στη βιβλιοθήκη ο Παλαμήδης την Πέμπτη το απόγευμα. Οι «Δεσμοί Αίματος» θα βρίσκονται και πάλι εκεί το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη το πρωί από τις 09:00 έως τις 14:00 και μας περιμένουν όλους ,γιατί το αίμα είναι δώρο ζωής ,γιατί το να προσφέρεις το αίμα σου, είναι μία πράξη αλληλεγγύης και βοηθάς ένα συνάνθρωπό σου που κινδυνεύει, γιατί η προσφορά αίματος είναι πηγή ζωής. (eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος) EUROKINISSI

Σημαντικές οι ελλείψεις στα Τμήματα Αιμοδοσιών των δημόσιων νοσοκομείων, που αγοράζουν αίμα από τα ξένα νοσοκομεία

Σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στα Τμήματα Αιμοδοσιών των δημόσιων νοσοκομείων λόγω της μείωσης των αποθεμάτων σε μονάδες αίματος.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο τον περασμένο Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο η Ελλάδα αναγκάστηκε να αγοράσει 5.400 ασκούς αίματος από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας, το κόστος για την προμήθεια των μονάδων αίματος από την Ελβετία ανήλθε σε 900.000,00 ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και το κόστος κάλυψη των μεταφορικών εξόδων της αεροπορικής εταιρείας από την Ελβετία.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ) απηύθυνε έκκληση προς όλους τους Έλληνες πολίτες να στηρίξουν την εθελοντική αιμοδοσία και να βοηθήσουν το σύστημα δίνοντας αίμα, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

Περισσότερα στο healthview.gr:

Οι φαρμακοποιοί παίρνουν ...το όπλο τους

Μπρα ντε φερ μεταξύ υπουργού Υγείας και προέδρου της ΠΕΦ

SHARE: