Απάντηση ΕΚΑΒ σε ΠΟΕΔΗΝ για Μαχαιρίτσα: Ανεύθυνες οι καταγγελίες

Απάντηση ΕΚΑΒ σε ΠΟΕΔΗΝ για Μαχαιρίτσα: Ανεύθυνες οι καταγγελίες
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ Eurokinissi

Όσοι μας κατηγορούν θα πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση, τονίζει διοίκηση του ΕΚΑΒ σχετικά με τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ανακοίνωση – απάντηση στην ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε το ΕΚΑΒ, σχετικά με τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας για τον θάνατο του τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Στην ανακοίνωση, το ΕΚΑΒ γνωστοποιεί οτι “το τηλεφωνικό κέντρο στον Βόλο δέχτηκε κλήση στις 04:27 τα ξημερώματα της 9/9/2019 για την περιοχή Πτελέος Μαγνησίας.  Η κλήση διαβιβάστηκε σε Κινητή Μονάδα με Ιατρό (Κ.Ι.Μ.), η οποία αφίχθη στο σημείο στις 05:10.

Η Ιατρός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας διαπίστωσε το θάνατο του τραγουδοποιού και μάλιστα διαπίστωσε ότι παρουσίαζε υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του.

Ακολούθησε η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, με άφιξη στις 06:18, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για τα αίτια θανάτου”.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης οτι “όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του”.

Είχε προηγηθεί καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ σύμφωνα με την οποία το βράδυ της Κυριακής δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, “Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεό Μαγνησίας στις 04:27 το πρωί. Αμέσως κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, η απόσταση είναι 70 χλμ με μεγάλο μέρος της διαδρομής να είναι επαρχιακός δρόμος καθώς στο Κέντρο Υγείας, το οποίο απέχει 30 χλμ από το Πτελεό.

Όταν έφτασε στο σημείο, 45 λεπτά περίπου μετά ήταν ήδη αργά. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον ιατρό του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα