Κικίλιας: Μήνυμα αναγκαιότητας του εμβολιασμού από τα Χανιά

Κικίλιας: Μήνυμα αναγκαιότητας του εμβολιασμού από τα Χανιά
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Eurokinissi

Από τα Χανιά ο Βασίλης Κικίλιας επέμεινε, ως όφειλε, στην αναγκαιότητα των εμβολιασμών για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το μήνυμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού έστειλαν από κοινού, το μεσημέρι, από τα Χανιά, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, οι τρεις βουλευτές της ΝΔ στην Περιφερειακή Ενότητα και ο περιφερειάρχης Κρήτης.

Από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας στην Κρήτη, ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης να προσκαλέσουν τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «δίνουμε την δυνατότητα πλέον με τις κινητές μονάδες του υπουργείου, όπου χρειάζεται, σε χωριό, σε κοινότητα, σε ορεινή περιοχή, να γίνουν εμβολιασμοί».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό ομάδων του πληθυσμού που έχουν αδυναμία μετακίνησης, με το μονοδοσικό εμβόλιο και από ιδιώτες γιατρούς.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε δώρο της επιστήμης το εμβόλιο και για μια ακόμα φορά απεύθυνε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούμε πλέον να κρατάμε τον κόσμο μέσα, πρέπει να κινηθεί η κοινωνία, η οικονομία, ο τουρισμός και αυτό θα γίνει με το δώρο της τεχνολογίας και της επιστήμης που έχουμε πλέον μετά από 12 μήνες, που είναι το εμβόλιο».

Από τα Χανιά, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στην Κρήτη που αποτελεί βασικό τουριστικό προορισμό.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι στη χώρα μας υπάρχει υπερεπάρκεια εμβολίων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα