Διατηρούν το 65% της τιμής τους τα γενόσημα στο επόμενο δελτίο τιμών

Σταματούν από σήμερα 1η Μαρτίου την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία για τα φάρμακα,οι φαρμακοποιοί.Εντομεταξύ οι αντιδράσεις σχετικά με το πρόσφατο νομοσχέδιο που αφορά τα γενόσημα φάρμακα συνεχίζονται,Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Σταματούν από σήμερα 1η Μαρτίου την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία για τα φάρμακα,οι φαρμακοποιοί.Εντομεταξύ οι αντιδράσεις σχετικά με το πρόσφατο νομοσχέδιο που αφορά τα γενόσημα φάρμακα συνεχίζονται,Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Εντός του μήνα το νέο δελτίο τιμών για τα φάρμακα. Τι θα ισχύει με τα γενόσημα ανεξαρτήτως της ημερομηνίας έγκρισής τους

Εντός του μήνα αναμένεται το νέο δελτίο τιμών το οποίο δεν θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στην τιμολόγηση των φαρμάκων που προβλέπει το νομοσχέδιο για τα  προαπαιτούμενα, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια συζήτησης του πολυνομοσχεδίου παρουσίασε μια νομοτεχνική βελτίωση σχετικά με τις τιμές των γενοσήμων, που απασχολεί κυρίως την ελληνικό φαρμακοβιομηχανία. Σύμφωνα με τον υπουργό, «οι τιμές των γενοσήμων φαρμάκων ανεξαρτήτως της ημερομηνίας έγκρισής τους διατηρούν το 65% (και όχι το 32,5%) της τιμής των αντίστοιχων πρωτοτύπων μετά τη λήξη περιόδου προστασίας των δεδομένων όπως αυτή διαμορφώνεται σύμφωνα με τα προηγούμενα». 

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο υπουργός, οι αλλαγές δεν αφορούν το δελτίο τιμών το οποίο θα εκδοθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως είπε, χαρακτηριστικά, «άμεσα σε αυτή τη φάση δεν θα επηρεαστούν σημαντικά οι τιμές πέρα από τη μείωση που θα προκαλέσει η απώλεια του προστατευτικού φραγμού του 2012.

Διαβάστε επίσης στο  Healthview.gr:

Ζητείται ελπίς ...επειγόντως για το ΠΕΔΥ!

Σεξ: Σε ποια ηλικία είναι οι άντρες καλύτεροι στο σεξ και σε ποια οι γυναίκες;

SHARE: