Εμβόλιο κορονοϊού: Η Moderna ξεκίνησε τις δοκιμές σε εφήβους

Εμβόλιο κορονοϊού: Η Moderna ξεκίνησε τις δοκιμές σε εφήβους
Εμβόλιο κορονοϊού της εταιρείας Moderna Shutterstock

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η μελέτη της Moderna για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ξεκινά η χορήγηση δόσεων του εμβολίου σε εθελοντές εφήβους.

Η αμερικανική εταιρεία Moderna ανακοίνωσε την χορήγηση των πρώτων δόσεων του εμβολίου της για την Covid-19, σε εθελοντές εφήβους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη φάση 2/3 της μελέτης, αναμένεται να συμμετάσχουν 3.000 υγιείς εθελοντές από τις ΗΠΑ, ηλικίας 12 έως 18 ετών. Οι δύο δόσεις θα χορηγηθούν με διαφορά 28 ημερών.

Η τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη με εικονικό εμβόλιο (placebo) μελέτη, έχει ως στόχο την αξιολόγηση της ασφάλειας και ανοσογονικότητας του εμβολίου της mRNA-1273 σε αυτή τη νεαρότερη ηλικιακά ομάδα. Οι συμμετέχοντες έφηβοι, θα παρακολουθηθούν έως 12 μήνες μετά το δεύτερο εμβολιασμό τους.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξεκινάμε την φάση 2/3 για το εμβόλιο mRNA-1273 σε υγιείς εφήβους στις ΗΠΑ. Ο στόχος μας είναι, μέχρι την άνοιξη του 2021 να έχουμε εξασφαλίσει τα πρώτα δεδομένα που θα στηρίζουν τη χρήση του εμβολίου mRNA-1273 σε εφήβους, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς», σχολίασε ο Stephane Bancel, διευθύνων σύμβουλος της Moderna.

«Ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο που θα προστατεύει τους εφήβους, έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο στο φυσιολογικό πλαίσιο λειτουργίας του», πρόσθεσε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα