Επικοινωνία Άδωνι Γεωργιάδη με την ΠΟΕΔΗΝ για την ανανέωση συμβάσεων 2.000 υγειονομικών

Επικοινωνία Άδωνι Γεωργιάδη με την ΠΟΕΔΗΝ για την ανανέωση συμβάσεων 2.000 υγειονομικών
Νοσοκομείο, φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να υπάρξει ανανέωση των συμβάσεων, ώστε να μην δημιουργηθούν νέα κενά στα νοσοκομεία.

Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) επικοινώνησε σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης και ζήτησε στοιχεία για το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων 2.000 υγειονομικών που εργάζονται στα νοσοκομεία με διετείς συμβάσεις του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

Διευκρινίζεται ότι οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν προσληφθεί μέσω ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ), ενώ για το θέμα είχαν ενημερώσει οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπως αναφέρει και στο σημερινό ρεπορτάζ του το NEWS 24/7.

«Σήμερα επικοινώνησε με την Ομοσπονδία ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, για ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να εξευρεθεί λύση στην ανανέωση των συμβάσεων 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για θετική εξέλιξη και άμεση ανταπόκριση του κ. Γεωργιάδη, προσθέτοντας ότι δόθηκαν από την ΠΟΕΔΗΝ στον υπουργό στοιχεία που πιστοποιούν ότι υπάρχει νομική δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να υπάρξει ανανέωση των συμβάσεων.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «οι 2.000 εργαζόμενοι υπηρετούν σε θέσεις πρώτης γραμμής, τραυματιοφορείς, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, τεχνικοί, διοικητικοί, εργάτες κ.λπ. Προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εκπαιδεύτηκαν και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. Με δεδομένες τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, η μη ανανέωση των προγραμμάτων εργασίας τους δημιουργεί δυσαναπλήρωτα κενά».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα