Εξαδάκτυλος: Χαλάρωση μέτρων μόνο με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων

Εξαδάκτυλος: Χαλάρωση μέτρων μόνο με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων
A woman wearing face mask to curb the spread of the coronavirus, walks at an empty Syntagma square, in central Athens, on Friday, Nov. 27, 2020. Greece's government spokesman on Thursday announced a weeklong extension to the country's current lockdown, due to the continued spread of the. COVID-19. (AP Photo/Petros Giannakouris) AP

Την άποψη οτι τα επιδημιολογικά δεδομένα σήμερα, δεν ευνοούν τη χαλάρωση των μέτρων στις 7 Δεκεμβρίου εξέφρασε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο αριθμός των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι ξεπερνά κατά 20% τις κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα πριν απο 1 ή 2 χρόνια είπε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και επανέλαβε οτι ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό  καθημερινά ισοδυναμεί με την πτώση ενός αεροσκάφους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι υπάρχει κίνδυνος η νόσος να καταλάβει τις κίνες που είναι διαθέσιμες για το σύνολο των ασθενειών και να βρεθούμε μπροστά σε δυσκολία αντιμετώπισης και των άλλων παθήσεων, αν δεν αναχαιτίσουμε την Covid -19.

Συμπλήρωσε οτι από την ώρα που ελήφθη το τελευταίο μέτρο αρχίζει να υπάρχει μια κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων κι αυτό θα πρέπει να το κρατήσουμε ως δίδαγμα.

“Υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του ιού και θέλει πολύ χρόνο ώστε να αρχίσει να συρρικνώνεται”, πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος και συμπλήρωσε πως αν χρειάζεται θα πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα “για να πιάσουν τόπο”.

“Σίγουρα είμαστε σε επικίνδυνο σημείο υποτροπής αν κάνουμε βιαστικά βήματα ως προς το άνοιγμα” τόνισε μεταξύ άλλων και κατέληξε λέγοντας οτι τα μέτρα θα πρέπει να χαλαρώσουν όταν ο αριθμός των διασωληνωμένων θα είναι διψήφιος.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα