Εξεταστική για τα 'πάρτι' στην Υγεία προανήγγειλε ο Ξανθός

Η Διαρκής Επιτροπή  θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με τα πεπραγμένα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Η Διαρκής Επιτροπή θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με τα πεπραγμένα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Εξεταστική Επιτροπή προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας ώστε "να εξυγιανθεί ένα πολιτικό σύστημα που είχε ταυτιστεί με το πάρτι που γινόταν στο χώρο της Υγείας"

Εξεταστική επιτροπή για την υγεία προκειμένου να διερευνηθούν οι πολιτικές ή ποινικές ευθύνες για τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες όσων «έκαναν πάρτι», προανήγγειλε την Τετάρτη από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Κατά την ενημέρωση που έκανε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τα πεπραγμένα της 5ης, 6ης και 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο  κ. Ξανθός υποστήριξε ότι:  «εμείς είπαμε κάτι που δεν το είπε ποτέ κανείς την περίοδο της κρίσης. Ότι είμαστε μεροληπτικοί υπέρ της δημόσιας περίθαλψης. Είπαμε επίσης, ότι γι’ αυτόν τον τομέα, που έχει δομικά προβλήματα αδιαφάνειας, διαφθοράς και κατασπατάλησης θα κάνουμε εξεταστική επιτροπή, για να αποδειχθούν οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες, αλλά και οι ευθύνες -πολιτικές ή ποινικές- ώστε να εξυγιανθεί ένα πολιτικό σύστημα που είχε ταυτιστεί με το πάρτι που γινόταν στο χώρο της Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα των προσλήψεων στο ΕΣΥ, επισημαίνοντας ότι θα αξιοποιηθούν όλοι οι τρόποι για να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας. Όπως είπε, «οι προσλήψεις που θα γίνουν θα έχουν αναλογία 1/3 μόνιμο προσωπικό και 2/3 με άλλη μορφή εργασιακής σχέσης, είτε με μπλοκάκια είτε μέσα από επιδοτούμενα προγράμματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για αύξηση κρουσμάτων ιλαράς στην Ευρώπη
Διατροφικά «αντισταμινικά»: Ανακούφιση από την αλλεργική ρινίτιδα
SHARE:

24Media Network