Γεννηματά για κορονοϊό: “Τα τεστ δεν είναι προνόμιο των λίγων”

Γεννηματά για κορονοϊό: “Τα τεστ δεν είναι προνόμιο των λίγων”
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Σε προτεραιότητα θα πρέπει να θέσει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας την προμήθεια επιπλέον αντιδραστηρίων, καθώς παρατηρείται πλέον έλλειψη και ταυτόχρονη εκμετάλλευση από τον ιδιωτικό τομέα.

Τα κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται μόνο από το σχετικό τεστ λήψης δείγματος, τ’ αντιδραστήρια τελειώνουν εν μέσω πανδημίας και η Φώφη Γεννηματά καλεί την Κυβέρνηση να δώσει λύση σ’ ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που προκύπτει, επιτάσσοντας ουσιαστικά τα ιδιωτικά εργαστήρια.

Στηρίζουμε απόλυτα την εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων που αποφασίζονται από τους αρμόδιους. «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» και τηρούμε, όλοι ανεξαιρέτως, τα μέτρα. Σύμφωνα με τις οδηγίες και τις πρόσφατες επίμονες εκκλήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επιβάλλεται να γίνονται όλα τα αναγκαία τεστ, είναι το κλειδί για να παρακολουθείται συστηματικά και αξιόπιστα η διασπορά του ιού.

Η Κυβέρνηση κατά προτεραιότητα να προμηθευτεί τα αναγκαία αντιδραστήρια. Είναι ώρα όλα τα εργαστήρια δημόσια και ιδιωτικά να ενταχθούν στο σχεδιασμό του Κράτους, με ενιαίο καθορισμό του κόστους του τεστ. Τα αναγκαία τεστ δεν πρέπει να κοπούν, δεν αποτελούν προνόμιο των λίγων και δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο κερδοσκοπίας“, ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στη δήλωσή της.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα