Γώγος για μεταλλάξεις: Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε μαζικούς εμβολιασμούς γρήγορα

Γώγος για μεταλλάξεις: Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε μαζικούς εμβολιασμούς γρήγορα
Ο Χαράλαμπος Γώγος Eurokinissi

Ο Χαράλαμπος Γώγος εξήγησε γιατί ανησυχούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού και ζήτησε επίσπευση της διαδικασίας του εμβολιασμού.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα μεταλλαγμένη στελέχη του κορονοϊού, που ήδη εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια σήμανε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο καθηγητής Παθολογογίας του Πανεπιστημίου Πατρών τόνισε μεταξύ άλλων ότι “πρέπει να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση αυτών που έρχονται από το εξωτερικό και ιχνηλάτηση για τη διασπορά τους. Είναι μια πιο πολύπλοκη διαδικασία. Αυτή τη στιγμή κρούσματα με μεταλλαγμένα στελέχη εντοπίζονται κυρίως σε Αθήνα και Κρήτη” ενώ συμπλήρωσε οτι “εκτός από τη μετάλλαξη που προέρχεται από τη Βρετανία, έχουν εντοποστεί δύο ακόμα από τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, οι οποίες φαίνεται ότι είναι πιο μεταδοτικές. Αυτό όμως που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι αφενός ότι μπορεί να υπάρχει αδυναμία ελέγχου των αντισωμάτων που υπάρχουν ήδη από το προηγούμενο στέλεχος”.

Ερωτηθείς κάτα πόσο “καλύπτουν” και τις μεταλλάξεις το εμβόλιο είπε ότι “φαίνεται ότι καλύπτει τη βρετανική μετάλλαξη και κατά πάσα πιθανότητα και τις άλλες δύο μεταλλάξεις. Το πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει στο μέλλον είναι να δημιουργούνται ανθεκτικά στελέχη. Έτσι, είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε μαζικούς, γρήγορους εμβολιασμούς για να προλάβουμε τις εξελίξεις”.

Αναφορικά με τη συνέχιση των μέτρων τόνισε τέλος ότι “θα περάσουμε και το καλοκαίρι με περιοριστικά μέτρα. Όμως δε θα έχουμε lockdown και άλλα μέτρα που θα επηρεάζουν την καθημερινότητά μας”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα