Η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες με όλα τα εμβόλια, εγκεκριμένα και μη από τον ΕΜΑ

Η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες με όλα τα εμβόλια, εγκεκριμένα και μη από τον ΕΜΑ
Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" Eurokinissi

Μεταξύ των χωρών με μέτρια κυκλοφορία του κορονοϊού η Ελλάδα. Η χώρα θα δέχεται τουρίστες και με μη εγκεκριμένα εμβόλια όπως τα κινεζικά και το ρώσικο.

Σαφή βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας κορονοϊού στην Ελλάδα, διαπιστώνεται τις τελευταίες εβδομάδες με σημαντική θετική επίδραση στην αποσυμπίεση του ΕΣΥ. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού, τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι το τέλος του μήνα οι διασωληνώσεις θα έχουν υποχωρήσει κάτω από τις 200.

Η καθηγήτρια ανέφερε ακόμη ότι η Επιτροπή Εμβολιασμού εισηγήθηκε να εισέρχονται στη χώρα και τουρίστες οι οποίοι μπορεί να είναι εμβολιασμένοι και με εμβόλια μη εγκεκριμένα από τις ευρωπαϊκές αρχές όπως είναι το ρώσικο, κινέζικα εμβόλια καθώς και άλλων χωρών.

Η κα Παπαευαγγέλου σημείωσε ακόμη ότι σύμφωνα με έκθεση του ECDC η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των χωρών με μέτρια κυκλοφορία του ιού. Την εβδομάδα που πέρασε καταγράφηκαν 34% λιγότερες διαγνώσεις στις 6500, ενώ ο 7ήμερος κυλιώμενος μέσος όρος κρουσμάτων έπεσε για πρώτη φορά μετά από καιρό κάτω από τα 1000, ήτοι στα επίπεδα του Ιανουαρίου, πριν από την έναρξη του τρίτου κύματος.

Συνολικά έχουμε 9500 ενεργά κρούσματα και εξακολουθούν να υπάρχουν περιοχές με εξάρσεις.

Η δε αποσυμπίεση στο ΕΣΥ διαπιστώνεται και από το γεγονός ότι πλέον οι νοσηλευόμενοι είναι της τάξης των 1700, ενώ στο 0,86 διαμορφώνεται η αναλογία εισαγωγών προς εξιτήρια. Τη δε εβδομάδα που έρχεται αναμένεται να έχουμε το πολύ 1000 νέες εισαγωγές και 60 διασωληνώσεις.

Επισημαίνεται ακόμη ότι τα μισά δε από τα νέα κρούσματα προέκυψαν από επιβεβαιώσεις από θετικά self test.

Τέλος η καθηγήτρια σημείωσε ότι το 92% των ατόμων άνω των 65 ετών που χρειάστηκαν νοσηλεία ήταν ανεμβολάστοι όπως επίσης και το 98% θανάτων κατά το διάστημα 31/5-6/6.

Μαγιορκίνης

Ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια συνεχίζει να μειώνεται, όπως και η πίεση στο σύστημα Υγείας. Την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν 34% λιγότερες διαγνώσεις από ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και ο αριθμός των πολιτών που καταλήγουν μειώθηκε σε ποσοστό 19%, ανέφερε από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 14%.Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο covid-19, υποχωρεί σε λιγότερες από 150 ανά ημέρα.

Σχετικά με την παρέμβαση Δημόσιας Υγείας για τον προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-test, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 27.000.000 συσκευές self-test σε περίπου 4,3 εκατομμύρια πολίτες. Σχεδόν 19 εκατ. δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας, είναι σχεδόν 32.000.

Η συνολική επιδημιολογική εικόνα δείχνει σαφή ύφεση της επιδημίας, ωστόσο, όπως τόνισε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή μέχρι να επιτύχουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα