Η καταβολή των νοσηλίων θα φέρει…'Γαλήνη'

Η καταβολή των νοσηλίων θα φέρει…'Γαλήνη'

Τα προβλήματα του ασύλου "Γαλήνη Αναπήρων Παιδιών" φέρνει στη δημοσιότητα με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Τι ζητάει από τον Ανδρέα Ξανθό

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει το Άσυλο Χρόνιων Παθήσεων «Γαλήνη Ανάπηρων Παιδιών» που λειτουργεί υπό την αιγίδα του φιλανθρωπικού Σωματείου «Κιβωτός Αγάπης», εξαιτίας κυρίως της μη καταβολής νοσηλίων για τα περιθαλπόμενα άτομα. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ο  οποίος ζητά την καταβολή των νοσηλίων στο Άσυλο με παρέμβασή του προς τον ΕΟΠΥΥ.

Στην επιστολή του, η οποία κοινοποιείται επίσης στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και στον αναπληρωτή του Παύλο Πολάκη, ο κ. Κατσιφάρας επισημαίνει πως το Άσυλο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αφού δεν έχουν καταβληθεί τα νοσήλια για τα περιθαλπόμενα άτομα, ενώ γίνονται και μειώσεις.

«Οι διαρκείς μειώσεις που υφίστανται οι επιχορηγήσεις των ιδρυμάτων τα τελευταία τρία έτη οδηγούν αναπόφευκτα στην υποβάθμιση και υπολειτουργία τους, με δραματικό αντίκτυπο στην υγεία και διαβίωση των περιθαλπόμενων πολιτών. Ειδικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα ιδρύματα αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα λειτουργικότητας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW

Αύξηση στην κατανάλωση αντιψυχωσικών, στη διάρκεια της κρίσης
Παιδική φτώχεια: Ανεπαρκή στοιχεία, ώστε να επιλεγούν δράσεις
Κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής στις 14 Σεπτεμβρίου
SHARE:

24Media Network