Καινοτόμο ιατροτεχνολογικό προϊόν ανακουφίζει από τα συμπτώματα του εκζέματος

Καινοτόμο ιατροτεχνολογικό προϊόν ανακουφίζει από τα συμπτώματα του εκζέματος
Μωρό που έχει εμφανίζει έκζεμα (ατοπική δερματίτιδα). Shutterstock

Η LA ROCHE - POSAY ανακάλυψε μια καινοτόμο λύση ανακούφισης από το έκζεμα που ταλαιπωρεί από μωρά μέχρι και ενήλικες.

Το δέρμα μας αποτελεί ίσως το πλέον ευαίσθητο όργανο του οργανισμού μας. Μια από τις πλέον συνηθισμένες παθήσεις είναι η ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα, ιδιαίτερα συχνή σε μωρά και μικρά παιδιά, η οποία επίσης δεν είναι σπάνια και σε ενήλικες.

Εκτιμάται ότι το 30% των παιδιών και το 10% των ενηλίκων ταλαιπωρούνται από τα συμπτώματα του Εκζέματος. Μάλιστα έχει υπολογιστεί ότι 165 εκατομμύρια παιδιά πάσχουν Παγκοσμίως από Έκζεμα. Η ευρεία αυτή διάσταση της δερματοπάθειας η οποία επιδρά άμεσα στην καθημερινότητα παιδιών και ενηλίκων, αποτελεί μία σημαντική πρόκληση για την επιστημονική κοινότητα η οποία έχει καταφέρει μετά από χρόνια μελετών να εξασφαλίσει προϊόντα που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Ακολουθώντας την επιστημονικά αποδεδειγμένη άποψη ότι η σωστή φροντίδα του δέρματος με τα κατάλληλα, κλινικά ελεγμένα και αποτελεσματικά σκευάσματα, καθώς και σωστή επιτήρηση από τον ειδικό γιατρό, αποτελούν τη κύρια μέθοδο αντιμετώπισης.

Τι είναι το Έκζεμα

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να αναφέρουμε όμως μερικά βασικά στοιχεία για τη δερματοπάθεια αυτή και πως αντιμετωπίζεται.

Σύμφωνα την επιστημονική κοινότητα, η ατοπική δερματίτιδα (ή έκζεμα) είναι εξαιρετικά συχνή στον πληθυσμό. Συνήθως αρχίζει να εμφανίζεται σε βρέφη ηλικίας 3-6 μηνών, όμως μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και μάλιστα τα τελευταία χρόνια παρατηρείται όλο και συχνότερα ακόμα και σε ενήλικες.

Ονομάζεται ατοπική εξαιτίας της οικογενειακής γενετικής προδιάθεσης για εμφάνιση οποιασδήποτε αλλεργικής νόσου (ατοπία). Αντίστροφα, η παρουσία ατοπικής δερματίτιδας σε ένα βρέφος μπορεί να είναι η απαρχή άλλων αλλεργικών νόσων σε μια διαδικασία που ονομάζεται ατοπική πορεία. Πολύ συχνά, μετά την εμφάνιση του εκζέματος αρχίζει να εκδηλώνεται συμπτωματολογία τροφικής αλλεργίας και αργότερα (περίπου στην προσχολική ηλικία) εμφανίζεται αναπνευστική αλλεργία (κατά σειρά συνήθως αλλεργική ρινίτιδα και μετά αλλεργικό άσθμα).

Κύριο χαρακτηριστικό της ατοπικής δερματίτιδας είναι το ξηρό και έντονα κνησμώδες δέρμα.

Να επισημάνουμε ακόμη ότι το έκζεμα συνδέεται με χαμηλότερη ποιότητα ζωής σε σύγκριση με άλλες χρόνιες παθήσεις. Σε ποσοστό μέχρι και το 86% των παιδιών με έκζεμα, παρουσιάζουν διαταραχές ύπνου κατά τη διάρκεια των εξάρσεων, ενώ το 60% αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σχολείο. Από την άλλη, το 79% των ενηλίκων με έκζεμα αναφέρουν ότι απουσιάζουν από την εργασία λογά των συμπτωμάτων του εκζέματος.

Ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του εκζέματος

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί γιατροί, στην περίπτωση του ατοπικού δέρματος το μικροβίωμα του δέρματος διαταράσσεται (μειώνεται η ποικιλότητά του, υπάρχει λανθασμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού, υπερτερούν παθογόνα βακτήρια, εμφανίζονται ερεθισμοί).

Πάνω σε αυτή τη διαπίστωση μια ομάδα επιστημόνων προχώρησε σε μελέτη ώστε μέσω επιλογών συγκεκριμένων συνθέσεων που θα μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του μικροβιώματος, να καταλήξει σε ένα καινοτόμο ιατροτεχνολογικό προϊόν που να θεραπεύει το ατοπικό δέρμα. .

Η αποκατάσταση του οικοσυστήματος του δέρματος θα οδηγήσει τόσο σε αραίωση της εμφάνισης των συμπτωμάτων όσο και της μείωσής τους.

Με βάση τα παραπάνω, η LA ROCHE – POSAY προχώρησε στο σχεδιασμό του LIPIKAR ECZEMA MED. Βασικό συστατικό – και καινοτομία – του ιατροτεχνολογικού αυτού προϊόντος, είναι το συστατικό ENDOBIOMA.

Το ENDOBIOMA είναι ένα νέο δραστικό συστατικό, ειδικά σχεδιασμένο για στοχευόμενη δράση που εξαλείφει γρήγορα τα βακτήρια που ευθύνονται για το έκζεμα, χωρίς να επηρεάζει το υπόλοιπο μικροβιώμα μας.

Το νέο LIPIKAR ECZEMA MED CREAM αποτελεί σημαντική πρόοδο σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα καθώς αποδεικνύεται ισχυρή λύση εναντία στον κνησμό, την ερυθρότητα, τη φλεγμονή και τον ερεθισμό του εκζέματος. Κι αυτό καθώς δρα με απολυτή ακρίβεια και δεν θέτει σε κίνδυνο τα βακτήρια που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία του δέρματος.

Το καινοτόμο αυτό ιατροτεχνολογικό προϊόν, αξιοποιεί τη δύναμη της επιστήμης του μικροβιώματος και του συστατικού ENDOBIOMA, με στόχο την επίτευξη γρήγορων, ορατών αποτελεσμάτων. Το προϊόν αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βρέφη και παιδιά αλλά και σε ενήλικες, εφαρμόζοντας σε χέρια, σώμα, πρόσωπο και βλέφαρα.

Ειδικότερα σε κλινική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 43 άτομα (παιδιά και ενήλικες, ηλικίας από 6 μηνών έως 57 ετών), το 65% των χρηστών παρουσίασαν ορατή βελτίωση μέσα σε 3 ημέρες και το 91% μέσα σε 7 ημέρες. Επίσης μετά από 14 ημέρες, η χρήση του LIPIKAR ECZEMA MED CREAM βελτίωσε την ποιότητα ζωής για το 100% των παιδιών και το 95% των ενηλίκων!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα