Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο διήμερο

Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο διήμερο
Έλεγχοι επιβατών από το εξωτερικό Eurokinissi

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα κατά 15, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης. Η καταμέτρηση αφορά τις τελευταίες δύο μέρες. Συνολικά έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 2952 κρούσματα και 180 θάνατοι.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 15 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, αριθμός που αφορά στις τελευταίες δύο ημέρες.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2952 (μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων το 55,2% είναι άνδρες.

Επίσης το τελευταίο διήμερο καταγράφηκε ένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 180 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77,8% άνδρες)

Από το σύνολο των 2952 κρουσμάτων, 652 (22,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1702 (57,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ έχουν συνολικά ελεγχθεί 193929 κλινικά δείγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά από τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Ξάνθη και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η ενεργοποίηση ειδικού σχεδίου για την εξάλειψη των συνεχών κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το ΕΟΔΥ, εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των πολιτών στη διαδικασία διενέργειας προληπτικών δειγματοληψιών σήμερα. Στην περιοχή επιχειρούν δέκα κλιμάκια των ΚΟΜΥ προκειμένου να καταγράψουν τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στα εξής σημεία: στον Εχίνο, στο Κέντρο Υγείας στην Μύκη, στο Aγροτικό ιατρείο στην Πάχνη, στο Αγροτικό ιατρείο στην Ξάνθη μπροστά στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, απέναντι από τη Νομαρχία στο συνοικισμό Κυψέλης, στο πάρκο απέναντι από το Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και με τη συμμετοχή κλιμακίων της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας στα εξής σημεία: Στις Κοινότητες Σατρών και Κιμμερίων, καθώς και στα Αγροτικά Ιατρεία Σμίνθης, Κενταύρου, Σέλερου και Εύλαλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα