Κορονοϊός: Αμφισβήτηση των στοιχείων του ΕΟΔΥ – Τι έχει επισημάνει εδώ και καιρό το Νews24/7

Κορονοϊός: Αμφισβήτηση των στοιχείων του ΕΟΔΥ – Τι έχει επισημάνει εδώ και καιρό το Νews24/7
MotionTeam

Με την έκδοση ανακοίνωσης - διάψευσης ο ΕΟΔΥ προσπαθεί να αποκαταστήσει τις αναφορές για αδιαφανή στοιχεία. Σε μια κρίσιμη περίοδο με έντονη πίεση είναι λογικό να υπάρχουν αστοχίες, όμως θα πρέπει υπάρχει ενημέρωση και συστηματικές διευκρινίσεις.

Μόνο θετική για το έργο του ΕΟΔΥ δεν ήταν η πρόσφατη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά την επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας κορονοϊού από τον οργανισμό.

Το Νews 24/7 είχε επισημάνει αρκετές φορές τις αστοχίες της ημερήσιας έκθεσης, ενώ η “μη απάντηση” σε ερώτησή μας κατά την ενημέρωση, φαίνεται να οδήγησε στην αμφισβήτηση της ορθότητάς των στοιχείων του.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε ανακοίνωση προκειμένου να διαψεύσει σενάρια περί αδιαφάνειας και ανεπάρκειας των στοιχείων που δημοσιεύει και πως το αρχείο που διαθέτει είναι πλήρες. Είναι γεγονός πως ο οργανισμός είναι ο μόνος που θα πρέπει να καταγράφει τα στοιχεία και πως όσοι κάνουν τεστ θα πρέπει να τον ενημερώνουν.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 13/10 κατά τη διάρκεια ενημέρωση από τους κκ Χαρδαλιά και Μαγιορκίνη το Νews24/7 είχε ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με τα στοιχεία για τα τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα από τα ιδιωτικά εργαστήρια. Η απάντηση του κ. Μαγιορκίνη ήταν: “Υπάρχει ένας αριθμός που είναι αυτά που δηλώνουν συστηματικά. Τα δηλώνουν τα τεστ τα ιδιωτικά, τουλάχιστον η μεγάλη πλειοψηφία. Όχι για τα κρούσματα, για τα αρνητικά. Πόσα τεστ τρέχουνε. Υπάρχει μία υποψία (για τον αριθμό). Εγώ δεν μπορώ να την επαληθεύσω, αλλά το νούμερο που αναφέρεται είναι η δήλωση που γίνεται από συγκεκριμένο γκρουπ εργαστηρίων. Ο ΕΟΔΥ έχει ένα άλλο νούμερο το οποίο είναι αρκετά υψηλότερο, αν το δείτε δηλαδή στο γράφημα, το οποίο συμπεριλαμβάνει όλα τα εργαστήρια στην Ελλάδα… Απλά είναι δύο βάσεις δεδομένων. Η μία δεν συμπεριλαμβάνει τα ιδιωτικά που σας είπα ότι τα δηλώνουν αλλού…”.

Επίσης από τον Ιούλιο είχαμε αναφέρει σχετικά ζητήματα στα στοιχεία που δημοσιοποιούνται, ενώ και την προηγούμενη Κυριακή είχαμε επίσης επισημάνει πρόβλημα όσον αφορά στον ΕΟΔΥ και τη σχέση του με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Τέλος μετά και τη μη – απάντηση στο ερώτημά μας την περασμένη Τετάρτη είχαμε καταγράψει τις ελλείψεις στην ενημέρωση, οι οποίες είναι και φανερές στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα