ΕΟΔΥ: "Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας τα δημοσιεύματα" για τα στοιχεία

Στιγμιότυπο από ΜΕΘ
Στιγμιότυπο από ΜΕΘ EUROKINISSI

Ο Οργανισμός διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αφήνουν αιχμές για διπλό τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων και κάνει λόγο για "νοσηρή φαντασία".

"Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας" αποτελούν δημοσιεύματα που αμφισβητούν την εγκυρότητα των μετρήσεων για την εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα και φιλοξενούνται σε κυριακάτικα έντυπα, αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Οσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές."

ADVERTISING

Τονιζει ότι "υπάρχει ένα και μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής διαψεύδονται κατηγορηματικά. Καποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων". Προσθέτει οτι περισσότεροι από 100 επιστήμονες του ΕΟΔΥ εργάζονται καθημερινά για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων.

"Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται και δημοσιεύεται καθημερινα η "Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)" του ΕΟΔΥ", αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Καταλήγει ότι "οι κρίσεις πουλάνε καλά που έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο, αλλά το ελάχιστο που απαιτούν οι καιροί είναι να σταθούμε, ατομικά και συλλογικά, στο ύψος των περιστάσεων."


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network