Κορονοϊός: Διορία μίας εβδομάδας στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο ΕΣΥ

Γιατροί και νοσηλευτές. Φωτό αρχείου.
Γιατροί και νοσηλευτές. Φωτό αρχείου. EUROKINISSI

Οι ιδιώτες γιατροί θα πρέπει να δηλώσουν τις προθέσεις τους μέσα στην επόμενη εβδομάδα, διαφορετικά αν δε καλυφθούν τα κενά, κάποιοι θα λάβουν ειδοποίησης υποχρεωτικής ένταξής τους στο ΕΣΥ. Τι συζητήθηκε στη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη.

Ευγενικό τελεσίγραφο προς τους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων από περιοχές με ιδιαίτερα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο κορονοϊού, φαίνεται να έδωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε απόψε Τετάρτη. Οι γιατροί θα πρέπει να δηλώσουν τις προθέσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα, διαφορετικά αν δε καλυφθούν τα κενά, ειδικά με πνευμονολόγους, κάποιοι εξ αυτών θα λάβουν ειδοποίησης υποχρεωτικής ένταξής τους στο ΕΣΥ.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και υπάρχει σημαντική έλλειψη προσωπικού ώστε να καταφέρει να καλύψει τα μεγάλα κενά. Οι γιατροί έχουν ήδη προσκληθεί να συνεργαστούν αυτή την κρίσιμη περίοδο με το ΕΣΥ όμως διαπιστώνεται απροθυμία με αποτέλεσμα το υπουργείο να προχωρά και πάλι σε επίταξη.

ADVERTISING

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύσκεψη κράτησε περισσότερο από 2 ώρες, ενημερώθηκαν οι πρόεδροι για τις ελλείψεις αναλυτικά και τις επόμενες μέρες θα γίνει προσπάθεια από όλους να καλυφθούν. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των συλλόγων Μακεδονίας - Θράκης και οι πρόεδροι ενώσεων ενός παθολόγων και πνευμονολόγων, οι διοικητές των σχετικών Υγειονομικών Περιφερειών, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης και αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα.

Συγκεκριμένη προθεσμία δεν δόθηκε, όμως έγινε σαφές ότι σε μια βδομάδα θα πρέπει να υπάρχει ενίσχυση στο ΕΣΥ έστω μερική.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Πλεύρης είχε τηλεδιάσκεψη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προκειμένου να επικαιροποιήσουν το πλαίσιο συνεργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Η συνεργασία του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό τομέα αφορά στην παροχή του συνόλου των ελεύθερων κλινών ΜΕΘ από τις ιδιωτικές Κλινικές στη διαχείριση του ΕΚΑΒ, στην παροχή αυτοτελών δομών για ασθενείς Covid, καθώς και στην παροχή κλινών για Covid άλλα και λοιπά περιστατικών.

Συγκεκριμένα, εκτός από τις κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται σε περιστατικά του ΕΣΥ, ήδη στην Θεσσαλονίκη έχουν διατεθεί πάνω από 200 κλίνες για περιστατικά Covid και πάνω 100 κλίνες για λοιπά περιστατικά. Στη Θεσσαλία, έχουν διατεθεί άνω των 200 κλινών για περιστατικά Covid και άνω των 150 για λοιπά περιστατικά.

Οι ιδιωτικές Κλινικές διαβεβαίωσαν ότι θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της Πολιτείας για επιπλέον κλίνες για Covid και λοιπά περιστατικά, τόσο στην Αττική όσο και σε όλες τις άλλες περιφέρειες, όταν κριθεί απαραίτητο. Επιπλέον, θα υπάρξει και Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλειο (ΚΕΝ) για τη διαχείριση περιστατικών Covid απευθείας από ιδιωτικές Κλινικές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θανάσης Πλεύρης, Κορονοϊός, ΕΣΥ, Covid-19
SHARE:

24Media Network