Κορονοϊός: Θετικές οι ιδιωτικές κλινικές στη συνεργασία με το ΕΣΥ

Κορονοϊός: Θετικές οι ιδιωτικές κλινικές στη συνεργασία με το ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης είχε το βράδυ της Τετάρτης τηλεδιάσκεψη και με τους εκπροσώπους ιδιωτικών κλινικών, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εν αναμονή του τελεσίγραφου προς τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο ΕΣΥ, Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών απέσπασε τη δέσμευσή τους να διαθέσουν κλίνες για την αντιμετώπιση των αναγκών λόγω πανδημίας.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και υπάρχει σημαντική έλλειψη προσωπικού ώστε να καταφέρει να καλύψει τα μεγάλα κενά. Οι γιατροί έχουν ήδη προσκληθεί να συνεργαστούν αυτή την κρίσιμη περίοδο με το ΕΣΥ όμως διαπιστώνεται απροθυμία με αποτέλεσμα το υπουργείο να προχωρά και πάλι σε επίταξη.

ADVERTISING

Ο κ. Πλεύρης είχε τηλεδιάσκεψη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προκειμένου να επικαιροποιήσουν το πλαίσιο συνεργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Η συνεργασία του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό τομέα αφορά στην παροχή του συνόλου των ελεύθερων κλινών ΜΕΘ από τις ιδιωτικές Κλινικές στη διαχείριση του ΕΚΑΒ, στην παροχή αυτοτελών δομών για ασθενείς Covid, καθώς και στην παροχή κλινών για Covid άλλα και λοιπά περιστατικών.

Συγκεκριμένα, εκτός από τις κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται σε περιστατικά του ΕΣΥ, ήδη στην Θεσσαλονίκη έχουν διατεθεί πάνω από 200 κλίνες για περιστατικά Covid και πάνω 100 κλίνες για λοιπά περιστατικά. Στη Θεσσαλία, έχουν διατεθεί άνω των 200 κλινών για περιστατικά Covid και άνω των 150 για λοιπά περιστατικά.

Οι ιδιωτικές Κλινικές διαβεβαίωσαν ότι θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της Πολιτείας για επιπλέον κλίνες για Covid και λοιπά περιστατικά, τόσο στην Αττική όσο και σε όλες τις άλλες περιφέρειες, όταν κριθεί απαραίτητο. Επιπλέον, θα υπάρξει και Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλειο (ΚΕΝ) για τη διαχείριση περιστατικών Covid απευθείας από ιδιωτικές Κλινικές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΣΥ, Θανάσης Πλεύρης, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network