Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Αναστολή εορταστικών εκδηλώσεων, μάσκες παντού εισηγούνται οι ειδικοί

Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Αναστολή εορταστικών εκδηλώσεων, μάσκες παντού εισηγούνται οι ειδικοί
Κόσμος στην Ερμού (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Μάσκες παντού, χωρίς κόσμο τα γήπεδα και αναστολή εορταστικών εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Στη σκιά της επέλασης της Παραλλαγής Όμικρον και ειδικά της αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή της Αττικής, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία προχωρά σε εισήγηση μέτρων άμεσα όπως η χρήση μάσκας παντού αλλά και η αναβολή εορταστικών εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους.

Με αφορμή την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Πέμπτη (23/12) θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα τη λήψη νέων μέτρων ακόμη και μέσα στα Χριστούγεννα.

Μετά τη σύσκεψη, τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τα μέτρα που θα έχουν άμεση εφαρμογή είναι:

  • Αναστολή εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους
  • Ματς στα γήπεδα χωρίς φιλάθλους (σε επόμενο χρόνο)
  • Τακτικός έλεγχος σε ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας και επίσης τεστ την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Να τονίσουμε ότι αυτά τα μέτρα κατά του κορονοϊού αποτελούν εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων και δεν είναι σίγουρο ότι θα ληφθούν μέτρα άμεσα. Όπως διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, οι σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα ληφθούν αύριο. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου σε μία εβδομάδα προκειμένου να εξετάσει και μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν και νέες εισηγήσεις που θα αφορούν πιο αυστηρά μέτρα μετά τις γιορτές σχετικά με τη λειοτυργία των καταστημάτων, δηλαδή ωράριο, πληρότητες, αποστάσεις κλπ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα