Κορονοϊός: Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων Πάνω από 1500 θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ

Κορονοϊός: Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων Πάνω από 1500 θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ
Παναγιώτης Αρκουμανέας Eurokinissi

Δραματική η αποκάλυψη του προέδρου του οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σήμερα. Γκρεμίσαμε ό,τι χτίσαμε με κόπο επί μήνες.

Την πλήρη ανατροπή της πτωτικής πορείας της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα, αναμένεται να επιβεβαιώσει σήμερα το απόγευμα η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα, οι νέες διαγνώσεις ξεπερνούν τις 1500. Τα κρούσματα αυτά είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με χθες.

“Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και δέκα ημέρες έχει αυξητική τάση, και σήμερα θα ανακοινωθούν περισσότερα από 1.500 κρούσματα” δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ συμπληρώνοντας ότι δεν παρατηρείται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Εδώ να πούμε ότι την Κυριακή 4/7 πάντως είχαμε διπλασιασμό των νέων εισαγωγών στις περίπου 60.

Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη.

Τόνισε δε, ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών, προέρχεται από την νυχτερινή διασκέδαση. Μάλιστα σημείωσε ότι έχουν καταγράφει συρροές σε νυχτερινά μαγαζιά.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξήγησε ότι εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα και επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που κάνουν τεστ λήγω των μετακινήσεων προς τα νησιά.

Διευκρίνισε ακόμη ότι για την ώρα η κυρίαρχη μετάλλαξη στη χώρα μας παραμένει η βρετανική, ωστόσο εκτιμάται ότι τον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη και είναι σημαντικό να έχουν γίνει και οι δυο δόσεις του εμβολίου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα