Μαγιορκίνης: Προ των πυλών επιθετική αύξηση της επιδημίας

Μαγιορκίνης: Προ των πυλών επιθετική αύξηση της επιδημίας
Ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Eurokinissi

Οι νέοι 19-39 ετών διατηρούν 4 με 5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν έναντι άλλων ηλιακών ομάδων. Τι είπε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση της Τρίτης.

Την προηγούμενη εβδομάδα η επιδημία κορονοϊού, εκτινάχθηκε στην Ελλάδα με μία ώση από 300-400 διαγνώσεις ανά ημέρα σε πάνω από 700 με σαφείς ενδείξεις επέκτασης, σημείωσε ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού.

“Οι ενδείξεις μιλάνε καθαρά για επιθετική αύξηση προ των πυλών. Η αυξητικές τάσεις της επιδημίας είναι ταχύτερες εκτός Αττικής και παραμένουν υψηλές σε μεγάλο βαθμό. Οι νέοι 19-39 ετών διατηρούν 4 με 5 φορές μεγαλύτερη επίπτωση από τις ηλικιακές ομάδες από 0 έως 18 ετών και άνω των 65 ετών. Η ηλικιακή ομάδα 40 έως 65 ετών προς το παρόν κινείται στη μισή επίπτωση έναντι της ομάδας 19-39 ετών”, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής.


Το βεβαρυμμένο επιδημιολογικό προφίλ της χώρας συμπίπτει με την αύξηση μετάδοσης λόγω θερμοκρασιακής πτώσης και τις συνεπακόλουθες διαφοροποιήσεις συμπεριφοράς, δηλαδή της αύξησης της δραστηριότητας ης κοινωνικής συνεύρεσης σε κλειστούς χώρους. Αυτό το πρότυπο μάλλον ερμηνεύει εν μέρει την εντονότερη δυναμική προς τα Βόρεια της χώρας, αναφέρει ο κ. Μαγιορκίνης.

“Ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος όρος των συμπολιτών μας που έχουν καταλήξει είναι 9-10 ενώ εκείνων που χρειάζεται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, δείχνοντας τάσεις αύξηση της πίεσης του συστήματος υγεία ξεπερνώντας τους 100. Η διάμεση ηλικία των θανόντων παραμένει στα 79” ανέφερε ολοκληρώνοντας ο καθηγητής.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα