Ποιο εμβόλιο κορονοϊού προστατεύει πιο πολύ από τον θάνατο; Moderna, AstraZeneca, Pfizer ή Johnson & Johnson;

Ποιο εμβόλιο κορονοϊού προστατεύει πιο πολύ από τον θάνατο; Moderna, AstraZeneca, Pfizer ή Johnson & Johnson;
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού intime

Moderna, AstraZeneca, Pfizer ή Johnson & Johnson σε crash test αποτελεσματικότητα έναντι του θανάτου. Τα στοιχεία που δίνουν τις απαντήσεις κόντρα στους αντιεμβολιαστές.

To εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού δείχνει να κερδίζει τις εντυπώσεις ως το πιο αποτελεσματικό έναντι του θανάτου από τη νόσο, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στη σημερινή έκτακτη ενημέρωση, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας από την έναρξη της «Επιχείρησης Ελευθερίας» μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, το εμβόλιο της Moderna παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα έναντι του θανάτου από COVID (97%).

Η συνολική αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID στη χώρα μας έναντι των θανάτων είναι 91%. Μειώνεται, δηλαδή, ο κίνδυνος θανάτου από COVID-19 κατά 91% για όποιον είναι εμβολιασμένος σε σχέση με όποιον δεν είναι. Συγκεκριμένα, έχουν πεθάνει από κορονοϊό στη χώρα μας 8.572 ανεμβολίαστοι έναντι 701 πλήρως εμβολιασμένων ατόμων.

Αποτελεσματικότητα ανά εμβόλιο έναντι του θανάτου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Τσιόδρας, το πιο αποτελεσματικό εμβόλιο COVID στη χώρα μας έναντι του θανάτου από την COVID έχει αποδειχθεί αυτό της Moderna. Ειδικότερα, η αποτελεσματικότητα του φτάνει το 97%. Συγκεκριμένα, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID στη χώρα μας είναι η εξής:

Ας σημειωθεί ότι στη χώρα μας, το εμβόλιο που έχει χορηγηθεί περισσότερο είναι αυτό της Pfizer και ακολουθούν της AstraZeneca, της Moderna και της Johnson & Johnson.

Θάνατοι από Κορονοϊό σε εμβολιασμένους & μη

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα