Μονοκλωνικά αντισώματα: Τι είναι και πώς μπορούν να συμβάλλουν στη μάχη με τον κορονοϊό

Διαβάζεται σε 1'
Μονοκλωνικά αντισώματα: Τι είναι και πώς μπορούν να συμβάλλουν στη μάχη με τον κορονοϊό
NEWS 24/7

Τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν είναι μια νέα θεραπευτική προσέγγιση. Πώς συνδέονται με τη θεραπεία της Covid-19 και πότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται. Δείτε το explainer video

Έχει βάση το debate «εμβόλιο vs μονοκλωνικά»; Πώς έφτασε να αποτελεί επιχείρημα του αντιεμβολιαστικού κινήματος; Για να το απαντήσουμε, πρέπει να καταλάβουμε πώς λειτουργούν τα μονοκλωνικά αντισώματα, των οποίων οι πρώτες 2000 δόσεις έρχονται σύντομα στην Ελλάδα.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι τεχνητά αντισώματα που παρήχθησαν σε εργαστήρια από έναν μόνο κλώνο κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα κλωνοποιημένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος είναι απολύτως πανομοιότυπα. Τα αντισώματα που δημιουργούν είναι επίσης πανομοιότυπα μεταξύ τους.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν είναι μια νέα θεραπευτική προσέγγιση. Σήμερα, έξι στα δέκα best selling φάρμακα παγκοσμίως, είναι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα.

Στο explainer του 24MEDIA Lab του NEWS 24/7, εξηγούμε πώς συνδέονται τα μονοκλωνικά αντισώματα με τη θεραπεία της Covid-19.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα