Νέοι κόφτες στις διαγνωστικές εξετάσεις

Νέοι κόφτες στις διαγνωστικές εξετάσεις

Τι θα ισχύει από την Παρασκευή στις διαγνωστικές εξετάσεις για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Νέοι «κόφτες» στις διαγνωστικές εξετάσεις για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ισχύουν από την Παρασκευή 22 Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός δεν μπορεί να χρεώσει επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ για έναν ασθενή που θα επισκεφθεί σε χρονικό διάστημα 30 ημερών περισσότερες από 2 φορές γιατρό της ίδιας ειδικότητας. Αν ωστόσο ο ιατρός θελήσει να χρεώσει την επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ, η χρέωση αυτής της επίσκεψης θα επιτρέπεται μόνο ύστερα από ενδελεχή τεκμηρίωση στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. 

Παράλληλα, ο γιατρός δεν μπορεί να χρεώσει επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ για έναν ασθενή που θα επισκεφθεί στην ίδια ημέρα περισσότερους από 2 ιατρούς διαφορετικής ειδικότητας. Αν ωστόσο ο ιατρός θελήσει να χρεώσει την επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ, η χρέωση αυτής της επίσκεψης θα επιτρέπεται μόνο ύστερα από ενδελεχή τεκμηρίωση στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Ειδικά για τις ακριβές εξετάσεις, η καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων υψηλού κόστους (άνω των 90€) θα γίνεται αποκλειστικά ύστερα από ενδελεχή τεκμηρίωση στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Έλεγχος επαναληπτικότητας εξέτασης

Σε έναν ασθενή επιτρέπεται να συνταγογραφηθεί μια συγκεκριμένη εξέταση μία (1) φορά σε χρονικό διάστημα 20 ημερών. Η επανάληψη της ίδιας εξέτασης για περισσότερες της μίας (1) φορές μέσα στο διάστημα αυτό θα επιτρέπεται μόνο ύστερα από ενδελεχή τεκμηρίωση στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Εξαιρούνται οι κάτωθι εξετάσεις, οι οποίες μπορούν να επαναληφθούν μετά από χρονικό διάστημα 4 ημερών:

- Γενική Αίματος

- Χολερυθρίνη

-CPK,CPK - MB 

-Ηλεκτρολύτες (Κάλιο, Νάτριο, Ασβέστιο) 

-Σάκχαρο 

-Ουρία 

-Κρεατινίνη 

-Αμυλάση 

-INR,PT,PTT 

-B- Χοριακή γοναδοτροπίνη 

-Γενική Ούρων 

-CRP ποσοτικό 

-Ακτινογραφίες ανά όργανο με πάθηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR

Η ορμόνη της αγάπης μειώνει και το στρες
"Νέες αφίξεις" στη διοίκηση του ΕΣΥ
SHARE:

24Media Network