Οι καλύτεροι τρόποι προστασίας από τα κουνούπια

Οι καλύτεροι τρόποι προστασίας από τα κουνούπια
Κουνούπι - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Πώς θα αντιμετωπίσουμε τον μεγαλύτερο... "θερινό εφιάλτη". Ακολούθησε τις συμβουλές και κράτα τα κουνούπια μακριά από τις καλοκαιρινές βραδιές σου.

Μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες του καλοκαιριού είναι οι βόλτες στο νησί ή να περνάς το βραδάκι στο μπαλκόνι παρέα με φίλους… μέχρι βεβαίως τη στιγμή που στην παρέα προστίθενται και κάποιοι ενοχλητικοί… τα κουνούπια!

Πώς θα απαλλαγείς από αυτά;

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και κράτα τα κουνούπια μακριά από τις καλοκαιρινές βραδιές σου.

– Αρχικώς, θα πρέπει να προμηθευτείς εντομοαπωθητικά  (υπάρχουν και φυσικά) χώρου και σώματος.

– Το σπίτι είναι σημαντικό να το προστατεύσεις με σίτες σε όλα τα παράθυρα, και επίσης, πρέπει να καλύψεις όλους τους αεραγωγούς, τους φεγγίτες και το τζάκι.

– Αν έχεις μικρά παιδιά, μπορείς να εφαρμόσεις πάνω από το κρεβάτι τους μια κουνουπιέρα, σε περίπτωση που στο σπίτι δεν υπάρχουν σίτες.

– Πολύ αποτελεσματικά για να κρατήσουν μακριά από το υπνοδωμάτιο τα κουνούπια είναι και τα αιθέρια έλαια ευκαλύπτου. Μερικές σταγόνες σε ένα ποτήρι με νερό και τα κουνούπια απωθούνται με απόλυτα φυσικό τρόπο.

– Πρόσεξε τα ρούχα που επιλέγεις να φορέσεις. Προτίμησε ρουχισμό που καλύπτει όσο γίνεται περισσότερο το σώμα.

– Μη φοράς έντονα αρώματα. Είναι γνωστό ότι τα κουνούπια έλκονται από τα αρώματα και τις κρέμες σώματος.

Τι κάνω αν με τσιμπήσει κουνούπι;

Αν τελικά το κουνούπι καταφέρει να σε τσιμπήσει, το πρώτο σύμπτωμα είναι η πολύ έντονη φαγούρα και στη συνέχεια, η ερυθρότητα του δέρματος στο σημείο, η οποία συνοδεύεται από μία φουσκάλα. Θα πρέπει να προσπαθήσεις να μην το ξύσεις, διότι η φαγούρα θα επιδεινωθεί και μπορεί να προκαλέσεις κάποια μόλυνση με τα χέρια σου.

Για να ανακουφιστείς από τη φαγούρα, βάλε λίγο πάγο στο σημείο και μετά εφάρμοσε μια αντιβιοτική κρέμα για να μειωθεί η φλεγμονή.

Αν το σημάδι που σου έχει αφήσει στο δέρμα είναι έντονο ή η φαγούρα δεν μειώνεται, τότε ίσως θα πρέπει να επισκεφθείς ένα δερματολόγο για να ελέγξει αν υπάρχει κάποια μόλυνση ή φλεγμονή. Σε όποιο σημείο της χώρας κι αν βρίσκεσαι μπορείς να βρεις γιατρό για τον έλεγχο του δέρματός σου (δερματολόγοι Καρδίτσα, δερματολόγοι Ρόδος ή Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο).

Αν νιώθεις και κάποιο άλλο σύμπτωμα να συνοδεύει το τσίμπημα, απευθύνσου άμεσα σε γιατρό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα