Ούτε βήμα πίσω οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ - Την Τετάρτη η κρίσιμη απόφαση για τις απεργίες

Ούτε βήμα πίσω οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ - Την Τετάρτη η κρίσιμη απόφαση για τις απεργίες

Συνεχίζουν την απεργία τους έως τις 9 Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Δεν τα βρήκαν με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην μεταξύ τους συνάντηση

Άκαρπη ήταν για ακόμα μία φορά η συνάντηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα και τον πρόεδρο του Οργανισμού Δημήτρη Κοντό.

Λίγο πριν την έναρξη του νέου κύκλου απεργιακών κινητοποιήσεων που θα διαρκέσει έως τις 9 Δεκεμβρίου, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Οι γιατροί άκουσαν τους κ.κ Μπέζα και Κοντό να προτείνουν αναβολή ενός μήνα στο σχέδιο για την πρωτοβάθμια Υγεία, υπό τον όρο να λήξουν οι κινητοποιήσεις και να ακολουθήσει διάλογος.

Ο όρος που έθεσαν οι γιατροί, ώστε να υπάρξει διάλογος, ήταν να μην ξαναγίνει αναφορά σε διαθεσιμότητα και απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ. "Ούτε τώρα, ούτε το νέο χρόνο", σημείωσαν. Ο κ. Μπέζας αντιπρότεινε "μορατόριουμ" δύο μηνών, ωστόσο δεν δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου και  την Τετάρτη, θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν πιθανότατα νέο κύκλο κινητοποιήσεων.

SHARE:

24Media Network