Παρέμβαση της υπουργού Εσωτερικών για ακύρωση της προκήρυξης Γκάγκα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση της υπουργού Εσωτερικών για ακύρωση της προκήρυξης Γκάγκα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού Eurokinissi

Να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για ακύρωση της παράνομης προκήρυξης που εξέδωσε προεκλογικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ζητά από την Καλλιόπη Σπανού ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε παρέμβαση προς την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού για την προεκλογική προκήρυξη θέσεων συντονιστών διευθυντών ΕΣΥ από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, προχώρησε σε το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σε επιστολή τους ο Ξανθός Ανδρέας, τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Αυγέρη Δώρα, αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρουν ότι «προκηρύσσονται, παρανόμως, όπως επισημαίνεται από πολλές πλευρές, 126 θέσεις συντονιστών διευθυντών σε νοσοκομεία της χώρας. Μάλιστα θέτει ως προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από 15 έως 24 Μάϊου, τη στιγμή που αντίστοιχες προσλήψεις έχουν να γίνουν εδώ και 14 χρόνια».

Ως εκ τούτου, το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καλεί την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, σεβόμενη το ρόλο της και προασπιζόμενη την εκλογική διαδικασία, «άμεσα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ακύρωση αυτή της προκήρυξης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Είναι πλέον πασιφανές ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι υπουργοί του, αντιμετωπίζουν το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία ως πεδίο βολής για τους νεοφιλελεύθερους πειραματισμούς τους, τις εμμονές τους για ιδιωτικοποίηση, την μεταφορά κερδών στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα της υγείας, και φυσικά ως γνήσια δεξιά της δεκαετίας του ΄50, ως πεδίο ρουσφετιών.

Ειδικά, η Αν. Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα αποφάσισε στην εκπνοή της θητείας της να επιχειρήσει μια τελευταία ρουσφετολογική βολή. Την 5η Μαΐου 2023 έβγαλε προκήρυξη για 126 Συντονιστές Διευθυντές ιατρούς ΕΣΥ, με προθεσμία διεκπεραίωσης από 15/05 μέχρι 24/05/2023.

Από το 2009 δεν έχει γίνει καμία προκήρυξη συντονιστών διευθυντών ΕΣΥ, και βέβαια η προκήρυξη αυτή δεν αφορά την πρόσληψη γιατρών για τις ανάγκες των νοσοκομείων, αλλά τη ρουσφετολογική διοικητική αναβάθμιση των δικών τους παιδιών, που στήριξαν αυτά τα τέσσερα χρόνια τη διάλυση του ΕΣΥ.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει ήδη εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών που με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύει ακόμη και τις προπαρασκευαστικές πράξεις προσλήψεων καθώς και τη δημοσίευση ανακοινώσεων / προκηρύξεων για την πλήρωση θέσεων προσωπικού.

Κι όμως την κ. Γκάγκα δεν την απασχολεί. Το μόνο που την νοιάζει είναι η τακτοποίηση και το ρουσφέτι, δέκα ημέρες προτού απαλλαγεί των υπουργικών καθηκόντων της.

Καλούμε την υπηρεσιακή Υπουργό Εσωτερικών, σεβόμενη το ρόλο της και προασπιζόμενη την εκλογική διαδικασία, ΑΜΕΣΑ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ακύρωση αυτή της προκήρυξης.

Οι γιατροί του ΕΣΥ δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από αυτή την κυβέρνηση και από τη ΝΔ, παρά μόνο υποβάθμιση, απαξίωση και ρουσφέτια.

Η νέα προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πάρει ΑΜΕΣΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανάταξη του ΕΣΥ και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και εργασίας των υγειονομικών (και των γιατρών του ΕΣΥ).

Ειδικά για τους γιατρούς του ΕΣΥ στα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ είναι:

Επαναφορά της Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης και Προσλήψεις γιατρών για την κάλυψη των λειτουργικών κενών.

Μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών ΕΣΥ με εισαγωγικό μισθό για τον Επιμελητή Β’ 2000 € ΚΑΘΑΡΑ – που μεταφράζεται σε εισαγωγικό μικτό μισθό ιατρού ΕΣΥ πάνω από 3000 ευρώ και αύξηση των τακτικών αποδοχών όλων των γιατρών του ΕΣΥ κατά περίπου 50%.

Θέσπιση κινήτρων (επιστημονικών – μισθολογικών – διοικητικών- στεγαστικών – φορολογικών) για τις άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές και για την προσέλκυση σε ιατρικές ειδικότητες που λείπουν από το σύστημα υγείας. Μηνιαίο αφορολόγητο επίδομα αγόνου 1000 ευρώ.

Κατάργηση των αντιδραστικών νόμων της Νέας Δημοκρατίας για το ΕΣΥ (και αυτών που αφορούν το θεσμό του Συντονιστή Διευθυντή).

Με αυτό το δεσμευτικό Συμβόλαιο για την Αλλαγή με τους γιατρούς του ΕΣΥ, και με τα υπόλοιπα μέτρα για την υγεία, η νέα προοδευτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προωθήσει τη Δικαιοσύνη Παντού και στα Νοσοκομεία».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα