Τέλος σε όλα τα μέτρα για την Covid – Οι εξαιρέσεις

Τέλος σε όλα τα μέτρα για την Covid – Οι εξαιρέσεις
Κόσμος με μάσκες στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Τι θα γίνει με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα rapid test στους ανεμβολίαστους εργαζομένους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Τι θα ισχύσει στις μονάδες υγείας.

Τέλος μπαίνει στα υποχρεωτικά εβδομαδιαία rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ αίρονται και όλα τα άλλα μέτρα που ισχύουν για την πανδημία της Covid.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι όποιοι χαλαροί κανόνες υπάρχουν ακόμη στα εστιατόρια και μπαρ (απολυμάνσεις και απολυμαντικά στα τραπέζια κ.λπ.) και η υποχρεωτική χρήση μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19, με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα