ΠΟΕΔΗΝ για κορονοϊό: Υπάρχει επικινδυνότητα από τη Θεία Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ για κορονοϊό: Υπάρχει επικινδυνότητα από τη Θεία Κοινωνία
Θεία κοινωνία. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Απάντηση στους ιερείς που ισχυρίζονται οτι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας έδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Μίλησε για λάθος του ΕΟΔΥ σχετικά με το κρούσμα στην Αμαλιάδα.

Οι πλέον ειδικοί για να μιλήσουν για τη μετάδοση του κορονοϊού, απορρίπτουν τους ισχυρισμούς ιερέων οτι ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στον FOCUS FM, είπε οτι  υπάρχει “επικινδυνότητα από τη Θεία Κοινωνία” και κάλεσε την Εκκλησία να αναθεωρήσει κάποια πράγματα.

Για τα κρούσματα κορονοϊού στην Αμαλιάδα, επεσήμανε, ότι “40 συνάδελφοι είναι σε καραντίνα. Μπορεί να έχουμε πάρα πολλά κρούσματα στην Ελλάδα, πρέπει να θωρακίσει χθες η κυβέρνηση το υγειονομικό μας σύστημα”. Εκτός από τον κίνδυνο να μειωθεί το προσωπικό στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού, τόνισε, ότι 100 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές, “γιατί δεν υπάρχει προσωπικό”.

Μίλησε για “λάθος του ΕΟΔΥ”, που δε δεχόταν το δείγμα του 66χρονου από την Αμαλιάδα.

Έκρουσε μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας, ότι “θα πρέπει να υπάρχει περισσότερος έλεγχος στα νησιά, γιατί αν βρεθεί κρούσμα στη Μόρια, θα πρέπει να τεθεί όλο το νησί σε καραντίνα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα