Πού μπορεί να σε βοηθήσει ο βελονισμός;

Πού μπορεί να σε βοηθήσει ο βελονισμός;
Στιγμιότυπο από θεραπεία βελονισμού 123RF

Ο βελονισμός είναι μία μέθοδος που δίνει άμεσα αποτελέσματα, ιδιαίτερα σε προβλήματα στο μυοσκελετικό σύστημα - Πώς γίνεται, πόσο διαρκεί και τί να θυμάσαι πριν τον επιλέξεις.

Ο βελονισμός αποτελεί μία από τις αρχαιότερες μεθόδους θεραπείας κάποιων παθήσεων και εφαρμόζεται αποτελεσματικά μέχρι και σήμερα. Συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών και δεν έχει παρενέργειες, αρκεί να πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένους γιατρούς. Είναι τόσο ασφαλής μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε παιδιά. Μάλιστα, πλέον υπάρχει και ο laser βελονισμός ο οποίος προτιμάται από όσους φοβούνται τη βελόνα.

Ο βελονισμός είναι μία μέθοδος που δίνει άμεσα αποτελέσματα, ιδιαίτερα σε προβλήματα στο μυοσκελετικό σύστημα. Δεν εμποδίζει την αποτελεσματικότητα τυχόν συγχορηγούμενης φαρμακευτικής αγωγής, ούτε ακόμη και σε περιπτώσεις κάποιας επέμβασης.

Υπάρχει πλήθος παθήσεων στις οποίες μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα, μεταξύ των οποίων είναι:

– Πόνος στη μέση

– Πόνος στο ισχίο

– Πόνος στον αυχένα

– Αθλητικές κακώσεις

– Πόνοι περιόδου

– Χρόνια κεφαλαλγία

– Άγχος και στρες

– Κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου

– Συμπτώματα εμμηνόπαυσης

– Πόνος στους μύες

– Τενοντίτιδα

– Αρθρίτιδα

– Διαταραχές ύπνου

– Κατάθλιψη

– Παχυσαρκία

– Χρόνιος πόνος

– Διακοπή καπνίσματος

Το εύρος των παθήσεων στις οποίες μπορεί να επέμβει και να βοηθήσει στη θεραπεία τους είναι μεγάλο. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να επιλεγεί και όταν τα φάρμακα δεν μπορούν να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα.

Πώς γίνεται ο βελονισμός;

Ο βελονισμός πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών αποστειρωμένων βελόνων μιας χρήσης, οι οποίες τοποθετούνται από τον εξειδικευμένο γιατρό σε διαφορετικά σημεία του σώματος, σύμφωνα με το πάσχον σημείο. Τα σημεία που τοποθετούνται πρέπει να καθαριστούν καλά με αντισηπτικό πριν.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία με βελονισμό;

Η διάρκεια της συνολικής θεραπείας εξαρτάται από την πάθηση που έχει ο ασθενής και θέλει να μετριάσει τα συμπτώματα, αλλά και από την ένταση των συμπτωμάτων. Σε γενικές γραμμές, ο βελονισμός ολοκληρώνεται μέσα σε 12 συνεδρίες συνολικά για ένα πλήρες αποτέλεσμα. Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30΄- 40΄ και πραγματοποιείται 1-2 φορές τη βδομάδα.

Τι να θυμάσαι πριν επιλέξεις το βελονισμό

Ο βελονισμός μπορεί να σε βοηθήσει σε πολλά προβλήματα. Δρα κεντρικά και αντιμετωπίζει την πάθηση στη ρίζα της, δίνοντας άμεσο και οριστικό αποτέλεσμα. Μπορεί να είναι αποτελεσματική σε ψυχοσωματικές, νευρολογικές, γαστρεντερολογικές και αναπνευστικές παθήσεις συνδυαστικά με άλλες αγωγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα