Σαρηγιάννης: "Αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος μετά τις 18 Απριλίου"

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Φωτογραφία αρχείου.
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Φωτογραφία αρχείου. YOUTUBE

Για μία δύσκολη κατάσταση, η οποία ωστόσο μπορεί να αποκλιμακωθεί μετά τα μέσα του τρέχοντος μήνα έκανε λόγο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Τι είπε για τα self test.

Αποκλιμάκωση από τις 18 Απριλίου και έπειτα "βλέπει" ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, όπως εκτίμησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο καθηγητής του ΑΠΘ υποστήριξε πως, ναι μεν βρισκόμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση, ωστόσο ακόμη και οι ανακοινώσεις της Τρίτης, δεδομένου του αριθμού των τεστ δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον. Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των self test και στον τρόπο που μπορούν να βοηθήσουν στην αναχαίτιση του τρίτου κύματος.

"Είμαστε σε αναμενόμενη αύξηση. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε τέτοια επίπεδα. Με βάση τα τεστ που έγιναν, σήμερα θα λέγαμε ότι είχαμε και μειωμένη αυξητική τάση σε σύγκριση με άλλες μέρες. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε σιγά-σιγά τα αποτελέσματα του lockdown, ενώ εγώ ευελπιστώ πάρα πολύ και στη μαζική εφαρμογή των self-tests. Θα χρειαστούμε χρόνο ώστε να μιλάμε για αναχαίτιση. Μετά τις 18 του μήνα.

Η αποκλιμάκωση θα έρθει αν εφαρμόσουμε τα μέτρα και τα τεστ. Θα πρέπει να κόψουμε με το μαχαίρι τις επαφές ανθρώπων που είναι μολυσμένοι ώστε να σταματήσουν τη διασπορά. Τα τεστ έχουν το θετικό ότι μπορούν να πιάσουν τους ασυμπτωματικούς. Είναι το μοναδικό μέτρο μέχρι τώρα που μπορεί να δώσει αποτελέσματα. Αυτό είναι το τεχνικό χαρακτηριστικό που ίσως είναι πιο σημαντικό και από το lockdown. Είναι το μοναδικό μέτρο που μπορεί να δώσει θετικά αποτελέσματα σε τόσο λίγες μέρες. Θα μπορούμε να ανιχνεύσουμε και να θέσουμε σε καραντίνα τους θετικούς. Πράγμα που σημαίνει ότι η αποκλιμάκωση αναμένεται από τις 18 και έπειτα".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Self test
SHARE:

24Media Network