Self test κορονοϊού: Πληροφορίες για υποχρεωτική δήλωση αποτελέσματος

Self test κορονοϊού: Πληροφορίες για υποχρεωτική δήλωση αποτελέσματος
FILE- In this Nov. 24, 2020, file photo, a traveler places a swab in a tube after self testing for COVID-19 at a NYC Health + Hospitals mobile testing site in New York's Penn Station. About 146,000 New Yorkers tested positive for the virus in November 2020, or about 1 out of every 134 people in the state. That's nearly triple the number in October. (AP Photo/Mary Altaffer, File) AP

Ανακοινώσεις για την υποχρέωση δήλωσης αποτελέσαμτος απο τα self test αναμένεται να γίνουν το απόγευμα από τον υφυπουργό Υγείας.

Υποχρεωτική θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η δήλωση του αποτελέσματος που θα προκύπτει από τα self test κορονοϊού τα οποία θα αρχίσουν να διατίθενται στους πολίτες από τις αρχές του επόμενου μήνα στα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα την υποχρεωτικότητα των self τεστ, δηλαδή οι πολίτες να δηλώνουν το αποτέλεσμα, ωστε να συνεισφέρουν την επιδημιολογική εικόνα της πανδημίας.

Επίσης δεν αποκλείεται για κάποια επαγγέλματα να υπάρχει αυστηρή σύσταση για διενέργεια τεστ.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναμένεται να διευκρινίσει επίσης ότι τα τεστ που θα δίνονται στους πολίτες και τα οποία κυκλοφορούν ήδη σε χώρες της Ευρώπης, θα φέρουν τις απαραίτητες ευρωπαϊκές σημάνσεις και τα πιστοποιητικά ασφαλείας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα