Σύψας: Έως και 20.000 κρούσματα τη μέρα τον Αύγουστο – Θα μολυνθούν όλοι οι ανεμβολίαστοι

Σύψας: Έως και 20.000 κρούσματα τη μέρα τον Αύγουστο – Θα μολυνθούν όλοι οι ανεμβολίαστοι
Κόσμος με μάσκες στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επιτάχυνση των εμβολιασμών έκρουσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τονίζοντας πως αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι, θα είχαμε ξεμπερδέψει με την πανδημία

Νέο “καμπανάκι” από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκο Σύψα, ο οποίος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για απότομη κλιμάκωση του κορονοϊού στα τέλη του Αυγούστου.

Ο καθηγητής τόνισε ότι αν συνεχιστεί η εκθετική αύξηση, τότε τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν έως και τα 20.000.

“Η επιδημία θα κλιμακωθεί γρήγορα και απότομα. Στα μέσα προς τέλη Αυγούστου με πολλές χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα. Αν συνεχιστεί αυτή η εκθετική τάση μπορεί να φτάσουμε στα 15.000 και 20.000 κρούσματα. Και αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε πολλούς ανεμβολίαστους και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το 4ο κύμα της πανδημίας”, τόνισε ο κ. Σύψας.

Ο καθηγητής, στη συνέχεια, υποστήριξε ότι από τη στιγμή που οι νέοι, λόγω του καλοκαιριού, θα πάνε στα χωριά, θα υπάρξει διασπορά του ιού με αποτέλεσμα “τους επόμενους μήνες άπαντες οι ανεμβολιάστοι να μολυνθούν” και όπως τόνισε ο ίδιος “δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση”.

“Η πιθανότητα να μπει ένας νέος κάτω των 18 ετών στο νοσοκομείο είναι 12 φορές μικρότερη απ’ ότι ένας άνθρωπος άνω των 18 ετών. Οι νέοι θα πάνε στα χωριά τους, θα πάνε στα πανηγύρια, θα γυρίσουν στα σπίτια τους, θα διασπείρουν τον ιό. Δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση”, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Νίκος Σύψας στάθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, υποστηρίζοντας πως η επιτροπή εμβολιασμών θα συστήσει τον εμβολιασμό στα παιδιά ηλικίας από 12 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα