Σύψας: Ολα τα ανεμβολίαστα παιδιά θα κολλήσουν κορονοϊό

Σύψας: Ολα τα ανεμβολίαστα παιδιά θα κολλήσουν κορονοϊό
Παιδιά σε δρόμο της Αθήνας. Eurokinissi

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στη σχολική κοινότητα έκρουσε ο Νίκος Σύψας.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Νίκου Σύψα σχετικά με τους επόμενους μήνες της πανδημίας στη χώρα και ιδιαίτερα για τη διασπορά στα παιδιά

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ τόνισε χαρακτηριστικά ότι “ξέρουμε ότι πλέον βγαίνουν πολλές αναφορές στην βιβλιογραφία για παιδιά που έχουν το long covid δηλαδή μακροχρόνιες επιπλοκές από τον κορονοιό όπως τεράστια κόπωση, κατάθλιψη, διαταραχές σε διαφόρα όργανα όπως πνεύμονες, καρδιά” ενώ συμπλήρωσε τα εξής: “Τα παιδιά θα μολυνθούν κάποια στιγμή αν δεν εμβολιαστούν. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε πολύ μεγάλη εξάπλωση του ιού. Όλα τα παιδιά θα εκτεθούν αργά ή γρήγορα”.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων υπογράμμισε πως είναι τελεσίδικο ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα και ότι σε ένα μήνα θα γίνει επαναξιολόγηση των πρωτοκόλλων στα σχολεία

Ο κ. Σύψας παράλληλα υπογράμισε πως “το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι τα παιδιά και άτομα νεαρής ηλικίας μπορούν να μεταφέρουν το ιό στους ανεμβολίαστους 50 ετών και πάνω και ο μεγάλος φόβος είναι πως οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν να νοσηλευτούν με αποτέλεσμα να υπάρξει πίεση στο ΕΣΥ”.

Στο τέλος όμως έδωσε και μία νότα αισιοδοξίας: “Το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε είτε νοσήσει, είτε εμβολιαστεί και έτσι θα έχουμε αποκτήσει κάποιος είδος ανοσίας και ο ιός δεν θα έχει χώρο να αναπτυχθεί. Υπάρχουν όμως δύο επιφυλάξεις: Μήπως εμφανιστεί κάποια καταστροφική μετάλλαξη και μήπως έχουμε κάποια εισαγωγή από άλλες χώρες όπως Αφρική που είναι το καυτό σημείο της πανδημίας καθώς εκεί δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι πανδημίες δεν κρατάνε περισσότερο από 3 χρόνια, θα υπάρχει έξαρση μέχρι τα Χριστούγεννα, μετά θα αρχίσει βαθμιαία αποκλιμάκωση και από το Πάσχα και μετά θα μπούμε σε μια κανονικότητα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version