Τα 3 SOS για να αντεπεξέλθεις στο lockdown

Τα 3 SOS για να αντεπεξέλθεις στο lockdown
Unsplash

Υπάρχει, λοιπόν, κάποιος τρόπος να μην χάσουμε το μυαλό μας και την ψυχή μας από το δεύτερο lockdown; Τα 3 SOS που θα σε σώσουν.

Όσο αφηνόμαστε στα αρνητικά συναισθήματα, τόσο η ψυχολογική πίεση όσων ζούμε με φόντο την πανδημία του κορονοϊού επηρεάζει καταλυτικά τη ζωή μας. Υπάρχει, λοιπόν, κάποιος τρόπος να μην χάσουμε το μυαλό και την ψυχή μας από το δεύτερο lockdown;

Από την Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Σου έχω καλά νέα. Δεν υπάρχει μόνο ένας, αλλά τρεις τρόποι για να αντεπεξέλθεις στο lockdown και την πίεση που επιφέρει η υγειονομική κρίση της Covid-19.

1) Ξεκίνα με το endinmind. Ξεκίνα να σκέφτεσαι το τέλος όλου αυτού που ζούμε. Πώς θέλεις να είσαι όταν το lockdown θα αποτελεί μια άσχημη ανάμνηση; Γιατί αργά ή γρήγορα θα γίνει μια τέτοια. Σκέψου πώς θέλεις να βγεις από αυτή τη δοκιμασία. Πιο δυνατή, πιο αποφασιστική ή πιο ευάλωτη και αμήχανη;

2) Φτιάξε μια κανονικότητα μέσα στην ανατροπή. Μπορεί να χρειαστεί να θυσιάσεις αυτά που μέχρι τώρα θεωρούσες κεκτημένα, αλλά μπορείς να οργανώσεις μια καθημερινότητα εναλλακτική αλλά κοντά σε αυτά που γνώριζες.

Είναι σημαντικό αυτό για να κάνεις πιο οικεία αυτή την αλλαγή, ώστε να μπορέσεις τελικά να εναρμονιστείς μαζί της. Σκέψου έξω από τα πλαίσια που γνώριζες, γίνε δημιουργική. Ο περιορισμός του lockdown ισχύει μόνο για τις μετακινήσεις σου, όχι για τη φαντασία σου.

3) Έχε υπομονή και ευγένεια. Αντιμετώπισε τοn θυμό που δείχνουν όλοι γύρω σου ως μια ιδιότυπη κραυγή αγωνίας και φόβου για όλο αυτό που ζούμε. Μηn βγαίνεις κι εσύ συνεχώς στην επίθεση. Κάνε δύο βήματα πίσω και σκέψου ότι όλοι εκεί έξω είναι τρομοκρατημένοι.

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να είσαι απόλυτη και να τραβάς τα πράγματα στα άκρα. Επιστράτευσε τη λογική, την ψυχραιμία και ακόνισε την κριτική σου ικανότητα ώστε να ζυγίζεις σωστά σε τι αξίζει να δίνεις την ενέργειά σου και σε τι όχι.

Όταν όλα θα είναι πίσω μας, φρόντισε να έχεις κρατήσει την ψυχή σου ασφαλή. Μην ενδίδεις στον φόβο, στην αγένεια, στη μιζέρια. Θα περάσει και αυτό.

Δες δωρεάν τη δύναμη του life coaching εδώ: https://jillandnikolas.com/one-on-one-sessions/

Πάρε την ημερήσια δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι! Γίνε και εσύ μέλος της κοινότητάς μας σε Facebook: jill and nikolas life coaching και Instagram: jillandnikolas.

Αν πάλι ενδιαφέρεσαι να γίνεις Life coach ακολούθησέ μας εδώ: Facebook: global academy of coaching και Instagram: global_academy_of_coaching

Τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα