Βουλή: Αποσύρθηκε προσωρινά η ρύθμιση για τους ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ

Διαβάζεται σε 2'
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης Aris Oikonomou/ SOOC

Μετά τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ο Άδ. Γεωργιάδης απέσυρε τη ρύθμιση για την παροχή έργου από ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ, τονίζοντας πως θα εισαχθεί σχετική τροπολογία.

Αποσύρθηκε προσωρινά από τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, μετά και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η ρύθμιση για την παροχή έργου από ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ.

«Δέχομαι τη Βουλή ως πεδίο διαλόγου και όχι αντιπαράθεσης. Δεν θέλω μια σημαντική μεταρρύθμιση να κρυφτεί πίσω από ένα διαδικαστικό ζήτημα» είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος επισήμανε ότι η ρύθμιση ήταν αίτημα και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και άλλων φορέων του ιατρικού κόσμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα το εισάγουμε με τροπολογία την επόμενη βδομάδα».

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε ότι «στο άρθρο 7 προσθέτουμε εδάφιο που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες γιατρούς να ασκούν έργο στο ΕΣΥ, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Πρόσθεσε, δε, ότι «οι περαιτέρω προϋποθέσεις και προδιαγραφές» θα καθοριστούν με ΚΥΑ.

Σημειώνεται πως η νομοτεχνική βελτίωση της κ. Αγαπηδάκη έφερε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης στη Βουλή, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανό, να την καλεί να την αποσύρει. Στο ίδιο ύφος κινήθηκαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των λοιπών κομμάτων της μειοψηφίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως η κυβέρνηση επέλεξε να προβεί σε αυτή την ενέργεια μισή ώρα πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης για να μην υπάρχει κοστολόγηση από το ΓΛΚ, ενώ ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ απευθυνόμενος στην Ειρήνη Αγαπηδάκη είπε: «Είστε καλά; Ξέρετε γράμματα; Είστε σοβαρός άνθρωπος και επιστήμονας;», καλώντας κι εκείνος με τη σειρά του την κ. Αγαπηδάκη να αποσύρει τη νομοτεχνική βελτίωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα