ΒΒC: Ο κορονοϊός ήρθε στην Ευρώπη ένα μήνα νωρίτερα απ' ό,τι πιστεύαμε

Νοσοκομείο στη Γαλλία.
Νοσοκομείο στη Γαλλία. AP

Στις 27 Δεκεμβρίου στη Γαλλία νοσηλεύθηκε ο πρώτος ασθενής με κορονοϊό, σύμφωνα με τον θεράποντα γιατρό του, που επανεξέτασε το δείγμα. 

Ένας ασθενής που είχε διαγνωστεί με πνευμονία στη Γαλλία στις 27 Δεκεμβρίου 2019, στην πραγματικότητα είχε προσβληθεί από κορονοϊό, σύμφωνα με τον γιατρό του.

Ο Δρ Ιβ Κοέν είπε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι δείγμα που είχε ληφθεί τότε δοκιμάστηκε πρόσφατα και βγήκε θετικό στον κορονοϊό.

ADVERTISING

Ο ασθενής, ο οποίος από τότε έχει αναρρώσει πλήρως, είπε ότι δεν είχε ιδέα πού κόλλησε τον ιό καθώς δεν είχε πάει σε μολυσμένες περιοχές.

Αυτό σημαίνει οτι ο ιός μπορεί να είχε φτάσει στη Γαλλία και την Ευρώπη σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα από ό, τι αρχικά πίστευαν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με το BBC, o ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο στις 27 Δεκεμβρίου, τέσσερις μέρες προτού ο ΠΟΥ ενημερωθεί για κρούσματα πνευμονίας άγνωστης αιτίας που εντοπίστηκαν στην κινεζική πόλη Γουχάν.

Ο Δρ Κοέν είπε ότι δύο από τα παιδιά του ασθενούς είχαν αρρωστήσει, αλλά ότι η σύζυγός του δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα. Ωστόσο, επεσήμανε ότι η σύζυγος του ασθενούς εργαζόταν  σε ένα σούπερ μάρκετ κοντά στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle και θα μπορούσε να είχε έρθει σε επαφή με ανθρώπους που είχαν φτάσει πρόσφατα από την Κίνα.

Η Γαλλία  ανακοίνωσε τα πρώτα κρούσματα στις 24 Ιανουαρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Γαλλία
SHARE:

24Media Network