ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ

Η Ζωή Ράπτη είναι Ελληνίδα δικηγόρος, πολιτικός και Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής υγείας. Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας (4.8.2020), της κυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη. Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ίδιας κυβέρνησης. Εκλέχθηκε βουλευτής στην περιφέρεια Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Στις εκλογές του 2015 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών και ως επιλαχούσα, τον Μάιο του 2019 ορκίστηκε βουλευτής μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2014. Διατέλεσε Γενική Γραμματέας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (2010- 2015. Επιπλέον, διατέλεσε Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος και μέλος των Τομέων Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, από το 2016. Γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο με διάκριση Master of Laws (LLM with honours) in International Commercial Law στο Πανεπιστήμιο του Kent at Canterbury της Μεγάλης Βρετανίας. Διετέλεσε δικηγόρος Αθηνών στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ειδίκευση σε θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, συνεργάστηκε με το «Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας» και με τη Γ.Γ. Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού για την βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ψυχικού, από το 1998, ως το 2014 και εκλεγμένη εκπρόσωπος στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Μυτιλήνη - Λέσβος

Έλλειψη παιδοψυχιάτρου στη Λέσβο: Λύση στο πόδι με τον μπαμπούλα του Μαξίμου

Χρειάστηκε να κοινοποιηθεί σχετική επιστολή στο Μαξίμου για να δοθεί μία πρόχειρη και αποσπασματική λύση στο θέμα της έλλειψης παιδοψυχιάτρου στο νοσοκομείο της Λέσβου. Τα mail και τα έγγραφα που φανερώνουν το κρατικό αλαλούμ.

Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη

Ράπτη: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους άνω των 18

Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη προέτρεψε τις πιο νεαρές ηλικίες, και ειδικά όσους πολίτες είναι πιο κινητικοί σε σχέση με τους 60αρηδες. Πότε είπε ότι θα ανοίξει πιθανότατα η πλατφόρμα για τους 18 και άνω.

Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη

Ράπτη: "Πιθανό να ξανακλείσει το λιανεμπόριο εάν επιβαρυνθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα"

Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη ότι τα "μέτρα αποσυμπίεσης" που ανακοινώθηκαν έχουν στόχο ακριβώς στο να βοηθήσουν στην τήρηση των μέτρων κοινωνικής προστασίας και ότι μπορεί να αρθούν εάν υπάρξει επιδείνωση στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η υφυπουργος Υγειας, Ζωη Ραπτη

Ζ. Ράπτη: Η ψυχική Υγεία το μεγάλο θέμα μετά την πανδημία

"Το μεγάλο θέμα της επόμενης ημέρας" χαρακτηρίζει το ζήτημα της ψυχικής Υγείας η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ και στέκεται στις δράσεις για την αντιμετώπιση των ψυχικών προβλημάτων