Διακόσμησε τον κήπο και τη βεράντα σου με απλές και έξυπνες ιδέες

Διακόσμησε τον κήπο και τη βεράντα σου με απλές και έξυπνες ιδέες
Γενική άποψη από τον κήπο του σπιτιού της 24Media

Ή δες πώς μετατρέψαμε τον κήπο και τη βεράντα του Σπιτιού της 24MEDIA σε έναν μικρό παράδεισο

Νομίζεις πως όλους τους ωραίους κήπους που βλέπεις τους έχουν επιμεληθεί επαγγελματίες κηπουροί και σχεδιαστές εξωτερικών χώρων; Μάλλον όχι. Η φύση έχει το πλεονέκτημα να αυτοσχεδιάζει στα χρώματα και τις διαθέσεις, προσφέροντάς μας την άνοιξη όλη την ομορφιά της. Το μόνο που χρειάζεται από τη δική μας πλευρά, εκτός από τη φροντίδα στα φυτά που έχουμε επιλέξει, είναι να φροντίσουμε για τη διακόσμηση.

Έτσι σκεφτήκαμε και εμείς για τον δικό μας κήπο και βεράντα στο σπίτι της 24MEDIA στη Νέα Σμύρνη. Πως εκτός από την αισθητική που προσδίδει ο κήπος από μόνος του χρειάζεται και λίγη βοήθεια από εμάς, ώστε να γίνει το ιδανικό σημείο χαλάρωσης. Γιατί να μην τον αξιοποιήσουμε στο μέγιστο; Το μόνο που χρειάζεται είναι ιδέες και έμπνευση.

Τα κατάλληλα φυτά

Φυτά και λουλούδια σε ποικιλία χρωμάτων για να δώσεις ζεστασιά στον κήπο News24/7

Ένα καλό και απλό tip για να φαίνεται ο κήπος σου εντυπωσιακός, ακόμα και αν περιορίζεται σε μία πολύ μικρή έκταση, είναι να επιλέξεις ποικιλία στα χρώματα των λουλουδιών. Για ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μοίρασε γλαστράκια με διαφορετικά είδη είτε φυτών, μυρωδικών ή λουλουδιών σε διάφορες γωνίες, αλλά και σε κομβικά σημεία του κήπου. Απόφυγε τα σκοτεινά σημεία, τόσο για πρακτικούς λόγους που έχουν να κάνουν με τη σωστή συντήρηση των φυτών, όσο και για αισθητικούς λόγους: τα φυτά σε εκείνα τα σημεία θα «μικρύνουν» ακόμα περισσότερο τον χώρο σου.

Αντιθέτως, μία καλή ιδέα είναι να διακοσμήσεις αυτά τα σημεία με κρεμαστά φαναράκια που δίνουν φως και έτσι κάνουν τον κήπο να φαίνεται μεγαλύτερος. Μία ακόμα συμβουλή που δίνει ‘’αέρα’’ στον χώρο, είναι να προτιμήσεις τα αναρριχώμενα φυτά ή λουλούδια –όπως μια εντυπωσιακή αναρριχώμενη τριανταφυλλιά. Στον δικό μας κήπο, χρησιμοποιήσαμε αρωματικά – μυρωδικά φυτά, για να έχουμε την ευκαιρία να δίνουμε και γεύση στις μαγειρικές μας!

Η σημασία του φωτισμού

Φωτιστικά μέσα στον κήπο σου Praktiker

Ο φωτισμός από μόνος του, είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τον κήπο και τη βεράντα ή το μπαλκόνι σου. Σε βοηθάει να δημιουργήσεις την ατμόσφαιρα και το κλίμα που θέλεις, ενώ παράλληλα σε μεταφέρει αυτόματα σε συνθήκες απόλυτης χαλάρωσης.

Μία πολύ όμορφη επιλογή που ταιριάζει σε κάθε περίσταση είναι τα led κεράκια μέσα σε φαναράκια. Μπορείς να «παίξεις» με διάφορα μεγέθη και σχέδια και κάθε βράδυ να ανάβεις ακριβώς αυτά που χρειάζεσαι, ανάλογα με τη διάθεση και τον κόσμο που έχεις. Μπορείς να τα συνδυάσεις με ηλιακά φωτιστικά που όχι μόνο δίνουν ωραίο και απαλό φωτισμό, αλλά ταυτόχρονα εξοικονομούν και ενέργεια!

Φανάρι στην άκρη του κήπου

Τα φωτιστικά κήπου που επιλέξαμε εμείς δεν είχαν μόνο αισθητική, αλλά και πρακτική χρήση, καθώς σκοπεύουμε να συγκεντρωνόμαστε τα βράδια στον κήπο μας και χρειαζόμαστε τον σωστό φωτισμό. Τα Praktiker σου δίνουν πολλές και διαφορετικές λύσεις, τόσο με κρεμαστά φωτιστικά, φανάρια, επιτραπέζια, ακόμα και με σετ σε διάφορα χρώματα.

Έπιπλα κήπου & διακοσμητικά

Τα διακοσμητικά του κήπου

Επίλεξε διακοσμητικά σε φυσικές αποχρώσεις, για να πετύχεις αρμονικό ταίριασμα με τον κήπο και τα φυτά του. Μία όμορφη και πρωτότυπη ιδέα είναι να γεμίσεις μικρά τελάρα με γλαστράκια, τα οποία δίνουν στον χώρο μια φυσική αίσθηση αυθορμητισμού και φρεσκάδας, ειδικά όταν τα φυτά αρχίζουν να φουντώνουν.

Τα έπιπλα κήπου σου καλό είναι να ανταποκρίνονται στο στυλ που θέλεις να δώσεις στη βεράντα σου, μεταξύ κλασικού, μοντέρνου, μίνιμαλ ή ό,τι μπορείς να φανταστείς! Αν ο κήπος σου έχει χώρο –όπως ο δικός μας– επένδυσε σε ένα τραπέζι πικ νικ, ώστε να ζεις στιγμές εξοχής στο ίδιο σου το σπίτι.

Αρχιτεκτονική Κήπου

Και οι λεπτομέρειες

Για να δημιουργήσεις το αίσθημα της χωροθέτησης μπορείς να επιλέξεις λευκά βότσαλα και να τα απλώσεις γύρω από μία μικρή επιφάνεια που θέλεις να ξεχωρίσεις. Εναλλακτικά, αν έχεις μια μεγαλύτερη έκταση μπορείς να επιλέξεις έναν mini φράχτη με εφέ ξύλου. Εμείς πλέον είμαστε έτοιμοι για την πρώτη μεγάλη μάζωξη, καθώς έχουμε προμηθευτεί και ψησταριά!

Έτσι και εσύ, ανάλογα με τις ανάγκες σου μπορείς να δεις διακοσμητικά και έπιπλα κήπου που θα κάνουν τον κήπο και τη βεράντα σου αγνώριστα για να τα χαίρεσαι και το καλοκαίρι, αλλά και όλον τον χρόνο!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα