Αθώος ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για το αδίκημα της φοροδιαφυγής

default image

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την απαλλαγή του τραγουδιστή. Αναμένεται συζήτηση αναίρεσης για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου

Την απαλλαγή του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη από την κατηγορία της φοροδιαφυγής αποφάσισε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάστηκε το ποινικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά σε εμβάσματα ύψους 5,3 εκατομ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στην Κύπρο το χρονικό διάστημα 2010 -2011.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί και με την οποία προτάθηκε η αθώωση του Μιχ. Χατζηγιάννη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Εσπρέσσο, χωρίς ο ίδιος να είναι παρών στη διαδικασία, οι συνήγοροί του αρνήθηκαν την κατηγορία που αποδίδεται στο γνωστό τραγουδιστή.

Στο βήμα του μάρτυρα κατέθεσε η τότε υπάλληλος του ΚΕΦΟΜΕΠ, νυν συνταξιούχος, στην οποία είχε “χρεωθεί” η έρευνα. Όπως υποστήριξε, η φορολογική δήλωση του Μιχάλη Χατζηγιάννη δεν κάλυπτε το ποσό των εμβασμάτων, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί ο έλεγχος, δίχως όμως εκείνη να γνωρίζει την εξέλιξη των ερευνών, καθώς αποχώρησε από την υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό το Διοικητικό Εφετείο είχε ακυρώσει το πρόστιμο που έχει επιβληθεί στον μουσικό για το επίμαχο ποσό. Τότε, είχε υποστηριχθεί από την πλευρά Χατζηγιάννη πως ο τραγουδιστής μετέφερε σε δύο λογαριασμούς του το ποσό των  5,3 εκ. ευρώ, τα οποία σε κάθε περίπτωση, ήταν φορολογημένα και νόμιμα. Για το διοικητικό σκέλος της υπόθεσης το Δημόσιο έχει καταθέσει σχετική αίτηση αναίρεσης της ετυμηγορίας του Διοικητικού Εφετείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα