Γυναίκα Ρομά θώπευε ηλικιωμένους και τους έκλεβε τα πορτοφόλια στην Κηφισιά

Ηλικιωμένοι κάθονται σε παγκάκι στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Ηλικιωμένοι κάθονται σε παγκάκι στην παραλία της Θεσσαλονίκης. EUROKINISSI

Το ζευγάρι των Ρομά αμέσως μετά τις κλοπές των πορτοφολιών από τα θύματά τους, άλλαζε ρούχα για να μπορεί να διαφύγει πιο εύκολα

Συνελήφθη στην Κηφισιά, μετά από αναζητήσεις αντρών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας ένα ζευγάρι Ρομά και συγκεκριμένα μία 39χρονη και ο 40χρονος σύντροφός της, για κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ανδρών στα Βόρεια προάστια.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η 39χρονη εντόπιζε ηλικιωμένους άνδρες στον δρόμο, τους προσέγγιζε και αποσπώντας τους την προσοχή, θωπεύοντας τους και ...χαϊδεύοντας τους στα γεννητικά τους όργανα, τους αφαιρούσε από τις τσέπες το πορτοφόλι. Στη συνέχεια επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο, στο οποίο την ανέμενε ο 40χρονος σύντροφός της και τρέπονταν σε φυγή.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι, μετά από κάθε κλοπή και προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, άλλαζαν τα ρούχα τους. Κατά το τελευταίο δίμηνο, εξακριβώθηκε ότι έχουν διαπράξει, με τον ίδιο τρόπο δράσης, τέσσερις κλοπές από ηλικιωμένους άνδρες, σε περιοχές των βορείων προαστίων και συγκεκριμένα σε βάρος ενός 88χρονου, ενός 81χρονου, ενός 75χρονου και ενός 63χρονου.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση, ενώ επιπλέον εξακριβώθηκε ότι στο παρελθόν είχαν συλληφθεί ξανά για παρόμοια αδικήματα, στην περιοχή της Ηλιούπολης.

ADVERTISING

SHARE: