Η επίσκεψη του μητροπολίτη Αδριανουπόλεως στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Η επίσκεψη του μητροπολίτη Αδριανουπόλεως στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη ( Hakan Mehmet ahin - Anadolu Ajans )

Η επίσκεψη διήρκησε 75 λεπτά - Ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος μετέλαβε τον ανθυπολογαχό Μητρετώδη και τον λοχία Κούκλατζη

Συγκίνηση επικράτησε κατά την επίσκεψη που δέχθηκαν σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, από τον μητροπολίτη Αδριανουπόλεως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης που παραμένουν κρατούμενοι από την 1η Μαρτίου, αφότου συνελήφθησαν από Τούρκους στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο κ. Αμφιλόχιος μετέλαβε τον ανθυπολογαχό Μητρετώδη και τον λοχία Κούκλατζη. Οι δύο στρατιωτικοί εξέφρασαν την ευχή να αποφυλακιστούν σύντομα και να φιλήσουν το χέρι του Οικουμενικού Πατριάρχη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως βρέθηκε στο πλευρό των δύο στρατιωτικών μετά από άδεια των τουρκικών αρχών για την οποία, όπως ανακοίνωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χρειάστηκε προσπάθεια ημερών.

Ανακοινώνοντας το βράδυ της Ανάστασης την επίσκεψη, ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την ευχή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί σύντομα «να επιστρέψουν στις οικογένειες τους και στα καθήκοντά τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα