Ο Ραχόι απειλεί: Θα αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα στην Καταλονία

Ο Ραχόι απειλεί: Θα αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα στην Καταλονία
Spain's Prime Minister Mariano Rajoy makes a speech at the Senate in Madrid, Spain, Friday, Oct. 27, 2017. Rajoy has appealed to the country's Senate to grant special constitutional measures that would allow the central government to take control of Catalonia's autonomous powers to try to halt the region's independence bid. (AP Photo/Paul White) AP

Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας

Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, λίγα λεπτά αφότου η καταλανική Βουλή ανακήρυξε την ανεξαρτησία της περιφέρειας.

«Ζητώ ηρεμία για όλους τους Ισπανούς. Η κυριαρχία του νόμου θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα στην Καταλονία», έγραψε στο Twitter o Ισπανός πρωθυπουργός σε μια πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση της ψηφοφορίας στη Βαρκελώνη.

«Αυτό που έγινε σήμερα στην Καταλονία είναι απόδειξη του πόσο απαραίτητο ήταν να εγκρίνουμε το άρθρο 155» είπε ακόμη ο Ραχόι σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός συγκάλεσε επίσης εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να συζητήσουν τις ραγδαίες εξελίξεις. Ο ίδιος πάντως είχε καταστήσει σαφές πως στόχος είναι να γίνουν εκλογές στην Καταλονία σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των έξι μηνών σε περίπτωση που αποφασιζόταν η άρση της αυτονομίας της περιφέρειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα