Βίντεο: Οι σωματοφύλακες του Κιμ Γιονγκ Ουν τρέχουν γύρω από τη λιμουζίνα του

Βίντεο: Οι σωματοφύλακες του Κιμ Γιονγκ Ουν τρέχουν γύρω από τη λιμουζίνα του
Οι bodyguard του Κιμ Γιονγκ Ουν επί το έργον AP

Μπορεί η χειραψία με το Νοτιοκορεάτη πρόεδρο να είναι το φωτογραφικό στιγμιότυπο που πέρασε στην ιστορία, όμως ο Βορειοκορεάτης ηγέτης φρόντισε να μας χαρίσει ένα ακόμη "ενσταντανέ" που κερδίζει επάξια μια θέση στην ανθολογία των σπάνιων δημοσίων εμφανίσεών του: Απλά έβαλε του σωματοφύλακές του να τρέχουν

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει εξαιρετικά σπάνιες εμφανίσεις και ως εκ τούτου κάθε εμφάνισή του αποτελεί γεγονός για τα media. Πόσο μάλλον σήμερα, που πραγματοποίησε μια ιστορική επίσκεψη στη Νότια Κορέα, την πρώτη Βορειοκορεάτη ηγέτη εδώ και 65 χρόνια, για ιστορικές συνομιλίες με το Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε Ιν.

Οι δύο ηγέτες φωτογραφήθηκαν μαζί, δίνοντας για πρώτη φορά βάσιμες ελπίδες για ειρήνη στην Κορεατική χερσόνησο, με τις φήμες να λένε ότι θα υπογράψουν ακόμη και κοινή διακήρυξη για το τέλος του πολέμου, ωστόσο ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε και πάλι τον τρόπο να “κλέψει” τα φώτα της δημοσιότητας από τον συνομιλητή του.

Μετά το πέρας της συνάντησης, αποχώρησε μέσα στην καλογυαλισμένη μαύρη λιμουζίνα του με τα φιμέ τζάμια, προκειμένου να επιστρέψει στο βορρά για γεύμα. Τη λιμουζίνα ωστόσο φρουρούσαν σαν “αστακοί” 12 σωματοφύλακες, οι οποίοι τον συνόδευαν πεζοί σε όλοι τη διαδρομή.

Όταν δε το αυτοκίνητο αύξανε τη  ταχύτητά του, επιτάχυναν και ήδη το βηματισμό ακολουθώντας τροχάδην, θυμίζοντας τις “καλοκουρδισμένες” χορογραφίες στις οποίες οι Βορειοκορεάτες μας έχουν συνηθίσει.

Η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου, με τα διεθνή ΜΜΕ να καταλήγουν ότι πρόκειται για μια συμβολική εικόνα ισχύος, που μπορεί να έχει πολλές “αναγνώσεις”, αναλόγως του ποιος την μεταδίδει…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα